Армія РФ готується вивозити жителів Каховки на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ готується вивозити жителів Каховки на Херсонщині

Армія РФ готується вивозити жителів Каховки на Херсонщині
Джерело:  online.ua

Представники окупаційної військово-цивільної адміністрації Каховки на захоплених армією РФ територіях Херсонської області заявили про початок з 3 грудня "евакуації" маломобільних жителів населеного пункту.

Джерело: інформація від представників окупаційної влади

Що відбувається на окупованій частині Херсонської області 

Повідомляється, що вже завтра розпочнеться "евакуація" лежачих та маломобільних громадян із Каховки до одного з пансіонатів Генічеського району.

Зазначимо, що Генічеський район розташований біля адмінкордону з Кримом.

Між тим, за словами військового експерта та керівника інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згурця, ЗСУ потрібно посилити роботу артилерії  для відтіснення російських окупантів від лівого берега Дніпра.

Те, що ворог обстрілюватиме Херсон, ми прогнозували й очікували. Зараз ми розуміємо, що відтіснення артилерії з лівого берега Дніпра, від Олешок, Нової Каховки, яке здійснюють за рахунок нашої артилерії, із часом мінімізує обстріли Херсона. Треба активніше проводити артилерійську роботу на цих ділянках, - зазначив експерт.

Водночас Згурець назвав пріоритетні ділянки фронту для українських військових.

Розуміємо, що кількість артилерії в нас не безмежна та є пріоритетні ділянки, зокрема Бахмут, який треба відбити в противника, Авдіївка, Мар’їнка. Та кількість артилерії, яка сьогодні передана, є значна, але недостатня для потреб ЗСУ, - зазначив аналітик.

Директор Defense Express прогнозує, що ЗСУ перекидатиме частину артилерії чи виконуватиме завдання на різних ділянках за рахунок посилення нею то одного, то іншого напрямку фронту.

Згурець наголосив, що у зв'язку із цим заяви Заходу про надання Україні більше артилерії є на часі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?