Армія РФ може опинитись беззахисною на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ може опинитись беззахисною на Херсонщині

Армія РФ може опинитись беззахисною на Херсонщині
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, ЗСУ завдають ударів по мосту в районі Каховської ГЕС та порушують лінії зв'язку кремлівської окупаційної армії, залищаючі її майже беззахисною перед контрнаступом українських військових в регіоні.

Джерело:  ISW

Армія РФ стає дуже уразливою на Херсонщині

Аналітики зазначають, що кремлівська окупаційна армія вже не може підтримувати проведення масштабних механізованих операцій на Херсонщині.

При цьому, за словами експертів, будівництво понтонних переправ для перевезення боєприпасів, пального і важкої техніки у достатній кількості для проведення наступальних та оборонних операцій стає недоцільним, а у деяких випадках, просто неможливим.

Якщо українські сили зруйнували всі три мости і зможуть перешкодити РФ відновити працездатність будь-якого з них протягом тривалого періоду часу, то російські сили на західному березі Дніпра, ймовірно, втратять здатність захищатися навіть від обмежених українських контратак, - зазначають аналітики ISW.

За їхньою інформацією, на заході Херсонської області підрозділам кремлівської армії гостро не вистачає пального. Помічена велика кількість просто покинутої військової техніки.

Останнім часом помітно знизилась інтенсивність та здебільшого припинились наземні артилерійські обстріли.

Можливо, почастішали випадки крадіжок з боку росіян. Почастішали повідомлення російських солдатів про брак постачання. Збільшилось число російських військовополонених, захоплених українськими військами. Відсутня нова важка техніка, діставлена на захід Херсонської області.

При цьому аналітики зазначають, що кремлівські окупанти можуть змінити пріоритет наступу на північному сході Донецької області з метою відвернути увагу ЗСУ від власного контрнаступу на півдні України.

Війська РФ, мабуть, згорнули наступальні дії на схід від Сіверська і проводили обмежені наземні атаки, значною мірою покладаючись на артилерійські обстріли прилеглих населених пунктів.

Однак з 11 серпня російські сили збільшили кількість обмежених наземних атак у Сіверському районі. Ці удари, поряд з триваючими атаками в напрямку Бахмута, можуть являти собою спробу відвернути українську техніку і особовий склад на лінію Бахмут-Сіверськ, відсунувши увагу командування від критичних районів на півдні, де українські війська проводять ефективні контратаки і, можливо, створюють умови для переходу в контрнаступ.

Російські сили можуть сподіватися змістити тактичний фокус з півдня, щоб зменшити тиск на свої власні операції.

Представники Оперативного командування "Південь" повідомляють, що кремлівська армія вдалась до спроби наступу у напрямку селища Лозове на Херсонщині, проте безуспішно.

Загарбники також завдали 5 авіаційних ударів по позиціях ЗСУ на лінії зіткнення. Внаслідок цих атак противника жоден український військовий не постраждав.

З важкої ствольної артилерії 152-го калібру ворог обстріляв Кошове та Новогригорівське вздовж адмінмежі Херсонської та Дніпропетровської областей. В обох випадках снаряди влучили по сільськогосподарським угіддям. Втрат і руйнувань не зафіксовано, - повідомили в ОК "Південь".

У той же час ЗСУ 13 серпня завдали потужних ударів по російських окупантах у Херсонській та Миколаївській областях. Внаслідок роботи ЗСУ ворог зазнав втрат у живій силі та техніці.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Зазначається, що наша армійська авіація двічі атакувала опорні пункти загарбників у Баштанському районі, а ракетно-артилерійськими підрозділами за результатами виконання вогневих завдань зменшено окупаційне військо на:

  • 15 росіян;

  • 1 танк Т-72;

  • 4 одиниці броньованої та автомобільної техніки.

У Музиківці та Новій Каховці знищено 2 склади ворожих боєприпасів. Остаточні втрати ворога - дорозвідуються, - зазначили в ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?