Армія РФ нездатна утримувати оборону окупованої частини Запорізької області
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ нездатна утримувати оборону окупованої частини Запорізької області

Армія РФ нездатна утримувати оборону окупованої частини Запорізької області
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни на основі спостережень за маневрами армії РФ на окупованій частині Запорізької області зробили висновок, що загарбників неспроможні утримувати оборону ключових позицій на цьому напрямку.

Джерело:  ISW

Окупанти вже почали відступ з окупованої частини Запорізької області 

Пересування російських військ у Запорізькій області може свідчити про те, що вони не можуть захистити критично важливі райони на тлі посилення українських ударів по місцях зосередження живої сили та їхній логістиці, - зазначили аналітики.

В ISW припускають, що російські війська можуть виводити особовий склад з позицій, розташованих ближче до лінії фронту в Запорізькій області, щоб зменшити вплив зростаючої кількості українських ударів по скупченню російської живої сили і техніки.

На думку експертів, відхід з Пологів є особливо примітним, оскільки населений пункт знаходиться на критично важливій дорожній розв’язці, і російським силам, ймовірно, буде важче захищати Токмак під час українського контрнаступу без контролю над цією розв’язкою.

Аналітики ISW дійшли висновку, що відхід з критично важливої позиції може свідчити про те, що російські війська не можуть захистити всю лінію фронту в Запорізькій області і визначають пріоритетні місця для зосередження сил.

Однак не менш імовірно, що російські сили переорієнтовують своє угруповання в Запорізькій області і можуть перекидати різний особовий склад назад у ці населені пункти.

Між тим керівник Луганської області Сергій Гайдай зазначив, що найближчим часом українські військові відновлять потужний наступ на Луганщині.

Зокрема, найближчим часом мають бути звільнені Кремінна та Рубіжне.

За словами Гайдая, морозна погода допоможе ЗСУ швидко просуватись вперед.

Керівник Луганської ОВА зазначив, що російські окупанти розуміють, що не зможуть втримати Кремінну. Тому ворожі війська вже будують другу лінію оборони біля Старобільська.

Вони розуміють, що Кремінна найближчим часом буде деокупована Збройними силами України. Від Кремінної йдуть дороги в різні напрямки, це і напрямок Сватове, це і на наші міста - Рубіжне, Сєвєродонецьк. Рубіжне зовсім поруч. Місто не може бути потужною фортецею, тому що окупанти після початку повномасштабного вторгнення 50% зруйнували, - підкреслив Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?