Армія РФ підготувала 25-тисячне угруповання для наступу на Миколаїв
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ підготувала 25-тисячне угруповання для наступу на Миколаїв

Армія РФ підготувала 25-тисячне угруповання для наступу на Миколаїв
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів видання The Times, цілком ймовірно, що армія РФ готується розпочати масштабний наступ на Миколаїв та може задіяти до 25 тис військових на цьому напрямку.

Джерело:  The Times

Окупанти готують масштабний наступ на Миколаїв

Журналісти видання із посиланням на інформацію від представників української розвідки повідомляють, що за останні кілька тижнів окупанти перекинули з Донбасу та Криму на південь велику кількість військових.

Зокрема, йдеться про 9 підрозділів, кожний з яких налічує від 500 до 800 військових.

Наразі на західному березі Дніпра, ймовірно, знаходиться до 10 тисяч російських солдатів. Їх мета - оточити Миколаїв.

У ЗМІ пояснюють, що таким чином РФ хоче відповісти на просування українських військ на півдні, оскільки ЗСУ за останній місяць відсунули лінію фронту від Миколаєва приблизно на 2 кілометри.

Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Крім того, наступ на Миколаїв допоможе армії РФ просунутися до Одеси, а також унеможливить обстріли мостів біля Херсону з систем HIMARS.

Аналітики Центру стратегічних комунікацій ЗСУ повідомили, що кремлівські окупанти почали активно діяти на Херсонському напрямку та посилили обстріли цивільної інфраструктури, житлових кварталів та позицій українських військових.

Військові РФ вже спробували розпочати наступ у напрямку населенного пункту Лозова, проте зазнали втрат і вимушені були відступити.

Протягом останньої доби триває зосередження сил і засобів на Миколаївському та Криворізькому напрямках, що лише підтверджує версію про намір окупантів не лише тримати оборону та блокувати контрнаступ ЗСУ, а й вести контрнаступальні та наступальні дії, - зазначають аналітики Страткому ЗСУ.

На їх думку, оскільки кремлівська армія активно перекидає військову техніку та особовий склад через Берислав, військові РФ мають намір посилити тиск на плацдарм ЗСУ на лівому березі Інгульця поблизу населенного пункту Давидів Брід.

Минулої доби в цьому напрямку було перекинуто мінімум 60 одиниць техніки. Також були зафіксовані у великій кількості 203-мм САУ 2С7 "Піон", в районі Херсона чисельністю 8 одиниць. Також фіксувалося присутність і на правому березі цілого дивізіону - 18 одиниць. Присутність САУ 2С7 "Піон" говорить про те, що противник, по-перше, намагається вийти на якийсь паритет із далекобійною артилерією ЗСУ, по-друге - що РОВ готуються знищувати укріп райони, - наголошують аналітики Страткому ЗСУ.

На думку аналітиків, враховуючі накопичені сили, кремлівські окупанти можуть досягти якихось незначних успіхів на початку свого наступу.

Відсутність повноцінної системи управління та системи забезпечення передових підрозділів, кількість яких за 2 тижні зросла більш ніж у 2 рази, а також повноцінної логістики і є тим виступом, про який ця маса оступиться. В принципі, вони вже оступилися, вирішивши триматися за правий берег зубами та пазурами, замість того, щоб виявити "жест доброї волі, - зазначають у Страткомі ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?