Армія РФ побудувала окрему переправу для перекидання техніки під Херсон
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ побудувала окрему переправу для перекидання техніки під Херсон

Армія РФ побудувала окрему переправу для перекидання техніки під Херсон
Джерело:  online.ua

Згідно із супутниковими знімками від Planet Labs, військові РФ облаштували окрему переправу для перекидання техніки та особого складу у район Херсона.

Джерело: "Радіо Свобода"

Окупанти облаштували переправу для перекидання сил до Херсону

Зазначається, що військові РФ використовують окрему паромну переправу для перекидання додаткових сил через Дніпро до Херсону.

Ця поромна переправа вже друга, яку використовують окупанти. Першу переправу супутник зафіксував ще 1 серпня біля селища Придніпровське Херсонської області.

Фото - radiosvoboda.org

Другу переправу російські війська звели поряд із Антонівським залізничним мостом, який успішно атакували українські захисники.

Фото - radiosvoboda.org

Військовий експерт, аналітик Національного інституту стратегічних досліджень Микола Бєлєсков зазначає, що окупанти таким чином перекидають не важке озброєння, а, ймовірно, автомобільну техніку. За його словами, поромні переправи зазвичай використовують для транспортування озброєння, боєприпасів та продовольства.

Наскільки я розумію, ці пороми не дуже місткі в плані кількості техніки, яку можна за один раз переправити. На супутниковому знімку видно тентовані вантажівки, можливо КАМАЗи, що зазвичай перевозять постачання, - зазначив експерт.

Також супутник зафіксував понтонну переправу біля пошкодженого Антонівського автомобільного мосту. Окупанти заявляють, що використовують її для транспортування цивільних.

За словами експерта Олега Жданова, ЗСУ мають зробити так, що після знищення понтонної переправи поряд із Антонівським мостом кремлівська окупаційна армія не зможе ефективно перекидувати війська до Херсону.

Так розумію, що ми цього і чекаємо, коли угруповання сформується, а далі ми зачиняємо двері за тими, хто увійшов останнім на правий берег Дніпра. Саме так і буде зроблено, - зазначив експерт.

Жданов підкреслив, що українські військові мають знищити не тільки переправу поблизу Антонівського мосту у Херсоні, але й міст через шлюз в районі Каховської ГЕС.

Якщо ми знищуємо цей міст, то ми практично закриваємо можливість російським військам проводити постачання цього угруповання військ. Те, що вони почнуть перевозити там вплав через Дніпро, це ми можемо контролювати за допомогою вогневого впливу нашої артилерії, - підкреслив експерт.

Він зазначив, що на човнах багато не навозиш. І, наприклад, для перевезення "Уралу" з повним БК необхідний важкий плаваючий транспортер. Плюс швидкість перевезення не більше 10 кілометрів за годину, плюс течія, яка зносить постійно.

Тож у російської армії будуть великі проблеми, якщо ми закриємо цю можливість для перекидання забезпечення військ, логістики з лівого берега на правий за допомогою плавзасобів... Я порівняв навіть це зі знущанням з військ - ось так от по чайній ложці переправляти бензовози, машини з боєприпасами та інші засоби, необхідні для життєдіяльності військ, - зазначив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?