Армія РФ почала використовувати стратегічні запаси окремих озброєнь у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ почала використовувати стратегічні запаси окремих озброєнь у війні проти України

Армія РФ почала використовувати стратегічні запаси окремих озброєнь у війні проти України
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління військової розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, армія РФ почала вже використовувати стратегічні запаси окремих видів озброєнь у війні проти України.

Джерело: сайт ГУР МО

В окупантів стрімко вичерпуються запаси озброєнь

За даними військової розвідки України, ворог вже використовує ракети, виготовлені цього року, зокрема, у серпні.

Це говорить про те, що деякі ракети йдуть на застосування прямо з конвеєра. Наскільки їх вистачить - багато що залежить від виробництва. Так, воно впало в порівнянні з довоєнним періодом. Але, на жаль, РФ внаслідок того, що обходить економічні санкції, ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет та іншого озброєння, яке використовується проти нашої держави, - підкреслив Скібіцький.

За даними військової розвідки, тривають переговори Росії з іншими країнами щодо постачання боєприпасів, ракетного озброєння до РСЗВ "Смерч" і "Ураган", яких у неї дефіцит, і переговори РФ з Іраном щодо поповнення запасів балістичних ракет. Скібіцький зазначив, що існують відповідні проекти домовленостей між цими країнами, але на сьогодні поставок такого озброєння не зафіксовано.

За словами військового експерта Олександра Коваленка, в РФ давно зруйноване виробництво винищувачів МіГ, а залучені в цей процес фахівці виживають за рахунок ремонтних робіт старих моделей, яких з кожним роком стає все менше і менше. При цьому низка з них вже навіть непридатні до ремонту.

Кожна така втрата для росіян – безповоротна і підкреслює їхнє ганебне становище країни, що влаштовує піар на авіації, але не здатна будувати нові винищувачі певного типу. Російська авіація втратила не поновлювану бойову одиницю. На сьогоднішній день в Росії відсутнє виробництво МіГ-31. Відсутнє воно з 1994 року і відновлення його неможливо, оскільки всі технічні та технологічні лінії давно втрачені. Саме тому втрата даного винищувача куди більш болюча, ніж втрата Су-30 або Су-34 або навіть Су-35, - зазначив експерт.

При цьому він додав, що дана втрата розкриває й інший аспект: виробництво МіГ-29 зараз так само призупинено через відсутність відповідних можливостей, а широко розрекламованих МіГ-35 (модернізований Міг-29) з 2007 року випустили лише шість одиниць.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?