Армія РФ посилює оборону на півдні України та зменшує кількість обстрілів
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ посилює оборону на півдні України та зменшує кількість обстрілів

Армія РФ посилює оборону на півдні України та зменшує кількість обстрілів
Джерело:  online.ua

За інформацією керівниці Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, злочинна російська армія не проводить активних наступальних дій на півдні та сидить глибоко в обороні, очікуючі на контрнаступ ЗСУ. 

Джерело: "24 канал"

Що відомо про ситуацію на півдні України 

На півдні ситуація залишається стабільно складною, але вона під контролем Сил оборони. Оскільки ворог засів глибоко в обороні. Зокрема, активних дій не спостерігається, а те, що вони продовжують обстріли, то навіть ці показники суттєво знизилися, - зазначила Гуменюк.

За її словами, зниженню кількості ворожих обстрілів сприяють влучні удари ЗСУ по позиціях окупантів.

Це наша методична робота по зачищенню смуги, яку ми проводимо вже протягом довгого часу, дає свої результати. Зокрема і те, що ми знищили певну частину логістики ворожого угрупування. Тримаємо під суттєвим вогневим контролем транспортні шляхи, якими б вони могли гіпотетично оновлювати цю логістику, але зараз не можуть, - пояснює керівниця Об'єданого пресцентру ОК "Південь".

Так, Гуменюк зазначила, що протягом минулої доби на півдні України було зафіксовано близько 30 обстрілів у порівнянні із 70-100 обстрілами раніше.

Також підтверджено збиття БПЛА типу "Орлан-10", який намагався збирати дані. Є й підтвердження знищення кількох одиниць автобронетехніки, якою намагалися переміщати артустановки. Ось така навіть невеличка робота дає суттєві результати, - повідомила Гуменюк.

Інформація про ситуацію на фронтах від розвідки Великої Британії 

Зокрема, аналітики розвідки Міноборони Британії фіксують подальші спроби атак військових злочинців армії РФ в Бахмуті на Донеччині.

Протягом останніх 3 днів інтенсивність наступальних дій ворога знизилась, що на думку британських розвідників, може свідчити про наміри ворога провести перегрупування.

Також загарбники фокусують свою увагу на Авдіївці та сподіваються оточити місто. Проте українські сили не дають їм просунутися та завдають ворогам втрат.

Окрім того, росіяни продовжили наземні атаки на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, які також не завершились для них успіхом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?