Армія РФ протягом ночі випустила 4 ракети по Дніпру та обстріляла область з РСЗВ
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ протягом ночі випустила 4 ракети по Дніпру та обстріляла область з РСЗВ

Армія РФ протягом ночі випустила 4 ракети по Дніпру та обстріляла область з РСЗВ
Джерело:  online.ua

За інформацією від керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, протягом ночі 29 листопада військові окупаційної армії РФ випустили 4 ракети по Дніпру та обстріляли території громад області з РСЗВ. 

Джерело: інформація від керівників ОВА

Що відомо про наслідки ворожого обстрілу Дніпра 

Резніченко зазначив, що внаслідок атаки по місту 4 ракетами окупанти спричинили серйозні руйнування та викликали пожежу, яку вже загасали підрозділи рятувальників.

За словами Резніченка, Нікопольський район противник обстріляа з "Ураганів" та важкої артилерії. Під приціл окупантів потрапила Червоногригорівська громада.

У інших районах кричали сирени, та обійшлося без атак. І на цю хвилину спокійно, - наголосив керівник Дніпропетровської ОВА.

За словами спікера Одеської ОВА Сергія Братчука, РФ вивела на бойове чергування у Чорне море до 12 військових кораблів і катерів, один з яких розміщує на борту до 8 гіперзвукових ракет "Калібр".

У Чорному морі продовжує знаходитися угруповання Чорноморського флоту Російської Федерації - 12 кораблів. Серед них - 1 ракетоносій, це 8 "Калібрів". А також 3 великі десантні кораблі, - підкреслив Братчук.

Також Братчук звернув увагу на високу ймовірність чергових ракетних атак російських окупантів і закликав громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Не ігноруйте повітряну тривогу. І пам'ятайте - це все російський відчай. Їх поразка неминуча, - підкреслив спікер Одеської ОВА.

Між тим Координатор стратегічних комунікацій Радбезу Білого дому Джон Кірбі наголосив, що США допомагають Україні протистояти масованим ракетним атакам армії РФ по енергетичній інфраструктурі та цивільним об''єктам.

За його словами, Путін вже використовував в якості зброї їжу і страх, а тепер використовує холод.

Коли ви подивитеся, у що він потрапив, це майже вся цивільна інфраструктура. І в значній мірі, як ви вказали, це енергія, вода, це вид ресурсів, які потрібні людям, коли вони готуються до того, що, безсумнівно, буде холодною зимою, - підкреслив Кірбі.

Штати мають намір продовжувати забезпечувати Збройні Сили України зброєю і навчанням, яких вони потребують, щоб домогтися успіху на полі бою.

Крім того, США співпрацюють з союзниками та партнерами по всьому світу, щоб отримати запасні частини та обладнання, необхідні для відновлення та запуску пошкоджених об'єктів.

Але це підло. Це абсолютно огидно, що він робить за останні кілька тижнів. Не те, щоб він раніше не був зневажливим, але ви - ви просто потрапили в точку, що ці цілі в основному цивільні. Це спроба поставити український народ на коліна, тому що він не може поставити на коліна українські Збройні сили, - зазначив Кірбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?