Армія РФ створила загрозу витоку радіації на Запорізькій АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ створила загрозу витоку радіації на Запорізькій АЕС

Армія РФ створила загрозу витоку радіації на Запорізькій АЕС
Джерело:  online.ua

Представники компанії "Енергоатом" повідомили про пошкодження азотно-кисневу станції та об'єднаного допоміжного комплексу на Запорізькій АЕС після обстрілу кремлівською окупаційною армією 5 серпня.

Джерело: Telegram-канал"Енергоатому"

Окупанти створили загрозу витоку радіації на ЗАЕС

За словами представників "Енергоатому" наразі існує загроза витоку водню та розпилення радіоактивних речовин.

Внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.6 серпня Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки, - зазначають представники "Енергоатому".

Фото - facebook.com/energoatom.ua

При цьому, за інформацією журналістів видання The Insider, військові РФ ймовірно замінували територію навколо станції і приміщення ЗАЕС.

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, МАГАТЕ ТА ООН мають вимагати від кремля відводу окупаційних військ з території ЗАЕС та передачі станції під контроль спеціальної комісії.

Цей суботній ранок у багатьох містах Європи став можливим тому, що вчора Запорізька АЕС дивом не злетіла в повітря. Росія захопила станцію та влаштовує небезпечні провокації. МАГАТЕ та ООН мають жорстко вимагати від Росії вийти з АЕС та передати її під контроль спеціальної комісії, - зазначив Подоляк.

Голова зовнішньої дипломатії ЄС Жозеп Боррель від імені всіх країн-членів засудив обстріли кремлівською окупаційною армією території ЗАЕС та закликав допустити на станцію експертів з МАГАТЕ.

Це серйозне та безвідповідальне порушення правил ядерної безпеки та ще один приклад нехтування Росією міжнародних норм. МАГАТЕ має отримати доступ, - зазначив Боррель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?