Армія РФ тактично провалила операцію по захопленню Бахмута — Череватий
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ тактично провалила операцію по захопленню Бахмута — Череватий

Армія РФ тактично провалила операцію по захопленню Бахмута — Череватий
Джерело:  online.ua

Російські війська продовжують атакувати Бахмут "за інерцією", але тактично цей бій вони вже програли.

Джерело: Сергій Череватий в ефірі телемарафону

Чому росіяни не зможуть захопити Бахмут

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що російські окупанти тактично не можуть завершити операцію із захоплення Бахмута.

Зараз вони по суті тактично не можуть завершити операцію по захопленню українського районного центру Бахмут. Так, там дуже активні бої, вони ще продовжують на інерції здійснювати по декілька десятків атак, але вони несуть величезні втрати, - сказав речник.

Сьогоднішні дії росіян у районі Бахмуту важко назвати великою стратегічною наступальною операцією.

Череватий підкреслив, що українське командування і штаби правильно планують оборону. Так, наші захисники знекровлюють ворога, сточують його бойові можливості та ламають бойовий дух окупантів.

До того ж спікер зазначив, що заяви засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина про брак боєприпасів - це сигнал SOS керівництву РФ. Він вважає, що заяви Пригожина і терориста Ігоря Гіркіна - це найкращий демотиватор для російських військ.

Яка ситуація у Бахмуті

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що росіяни проводять наступальні дії практично на всій східній лінії фронту.

Фактично по усій східній лінії фронту ворог проводить наступальні дії, намагаючись прорвати оборону наших військ і просунутися в глибину їх бойових порядків, — розповів Сирський.

Найбільш запеклі бої тривають в районах Кремінної, Торського, Білогорівки, Спірного.

Епіцентром бойових дій залишається Бахмут, за який тривають бої.

На думку військового експерта Олександра Коваленка, кульмінації у битві за Бахмут найближчим часом не буде.

Отже, воно трошки затихає, але це не означає, що вони відмовились від ідеї захоплення міста і припиняють штурм. Штурмують вони щодня і кожен штурм – це тиск на нашу оборону, – підкреслив Коваленко.

Наразі, як зазначає експерт, росіяни зосередили ресурс на Північно-Західний напрямок, до Сіверська та Міньківки, яка знаходиться у Бахмутському районі Донеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?