Армія РФ веде наступ на Лисичанськ та Сєвєродонецьк
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ веде наступ на Лисичанськ та Сєвєродонецьк

Армія РФ веде наступ на Лисичанськ та Сєвєродонецьк
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти пішли на штурм Сєвєродонецька, але понесли численні втрати та вимушені були відступити.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти намагаються захопити Луганщину 

У Генштабі зазначають, що на кордоні із Україною у Брянській області окупаційна кремлівська армія займається інженерним обладнанням позицій в районі населеного пункту Азарівка.

У той же час армія РФ обстрілює населені пункти Бояро-Лежачі, Бруски, Старі Вирки поблизу кордону на Сумщині та Грем'яч на Чернігівщині.

На Харківщині ворог не проводить наступальних дій та готується до оборони власних позицій. Тривали бойові дії в районі населених пунктів Тернове та Веселе. Крім того, ворожі обстріли зафіксовані поблизу російських Тишків.

В районі Слов'янська окупанти обстрілювали населені пункти Довгеньке, Велика Комишуваха і Долина.

Армія РФ веде наступ на Донетчині, намагаючись покращити власне тактичне положення.

Ворог гатить з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та оперативно-тактичної авіації з метою руйнування фортифікаційних споруд наших підрозділів вздовж усієї лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку противник здійснює періодичні обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Діброва і Закотне. На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії і мінометів, війська армії РФ проводили наступальні дії в районі населеного пункту Вискрива, одночасно намагалися поліпшити тактичне положення своїх підрозділів недалеко від Володимирівки і Василівки. Російські солдати зазнали втрат в районі населеного пункту Олександропілля.

На Авдіївському напрямку противник за підтримки артилерії вів штурмові та наступальні дії в районі населеного пункту Веселе. На Кураховському напрямку з боку Росії здійснювалися масовані артилерійські обстріли цивільної інфраструктури, в тому числі з реактивних систем залпового вогню. Наступ у районах Новомихайлівки та Олександрівки успіху не мав.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках реактивної та ствольної артилерії та мінометів противник вражав інфраструктуру та мирні домогосподарства, вів контрбатарейну боротьбу. У районі населеного пункту Новодарівка зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?