Армія РФ влаштувала масований ракетний обстріл Гуляйполя у Запорізькій області
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ влаштувала масований ракетний обстріл Гуляйполя у Запорізькій області

Армія РФ влаштувала масований ракетний обстріл Гуляйполя у Запорізькій області
Джерело:  online.ua

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух зазначив, що зранку 28 вересня кремлівська армія випустила по Гуляйполю не менше 3 ракет С-300.

Джерело: Telegram-канал керівника Запорізької ОВА

Наслідки ворожих обстрілів у Запорізькій області 

Знакове місто Пологівського району сьогодні вранці зазнало підступного обстрілу. Ворог потрапив трьома ракетами С300 у центр міста. Зруйновано будівлю, яка мала статус історичної пам'ятки. Пошкоджено дорогу, - повідомив Старух.

У місцевих Telegram-канал з'явилися кадри з місця прильоту ракет. Судячи з фото, будівлю знищено повністю. Ймовірно, ударною хвилею пошкоджено й інші будівлі, які були поруч.

Фото - (t.me/gulaypole_info)

Окрім цього представники Запорізької окремої бригади тероборони повідомили про обстріл кремлівською армією одного з сіл у регіоні фосфорними снарядами.

Ці боєприпаси підпалюють все, що горить. Найбільше від них страждають громадяни. Згоріли кілька будинків, школа, - зазначають представники Тероборони.

За словами секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва, протягом минулої доби окупанти відкривали вогонь з танків, мінометів та артилерії біля населених пунктів Микільське, Пречистівка, Нескучне, Новомиколаївка, Времівка, Темирівка та Ольгівське.

Що відомо про наслідки ворожих обстрілів на Донеччині

Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що кремлівська армія завдала ударів по населеному пункту Миколаївка.

За його словами, ракета С-300 влучила в школу, де було облаштовано укриття для цивільних. Під час обстрілу там були люди.

Обстріл (попередньо, ракетою С-300) стався близько 5 ранку, на той час в укритті знаходилося дванадцять осіб, серед яких двоє дітей та людина з інвалідністю. Окупанти цілили прямо в будівлю школи, - зазначив Кириленко.

Через потужний удар стіни школи не витримали, але сам притулок залишився цілим - люди, що знаходилися там, не постраждали.

При цьому досі немає інформації про одну людину, яка працювала в школі - її пошуки продовжуються.

Кириленко повідомив, що протягом минулої доби від ворожих обстрілів на Донеччині загинули п'ятеро цивільних осіб та ще 10 людей отримали поранення.

За 27 вересня росіяни вбили 5 мирних жителів Донбасу: 4 у Курахівці та 1 у Бахмуті. Ще 10 людей отримали поранення, - зазначив Кириленко.

Всього з початку повномасштабної війни через російську агресію в Донецькій області загинули 895 людей, ще 2267 отримали поранення. Ці цифри вказані без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі.

Наслідки обстрілів на Харківщині 

Через ворожий удар по енергетичній інфраструктурі Харкова 27 вересня без світла досі залишаються 18,5 тисячі споживачів.

Внаслідок обстрілу Харкова було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, у зв'язку з чим частково знеструмлено Шевченківський, Холодногірський та Новобаварський райони.

Зараз близько 18,5 тисяч споживачів залишаються без світла. Енергетики роблять все можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання, - повідомили представники Харківобленерго.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?