Армія РФ вже провалила великий наступ — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вже провалила великий наступ — ГУР

Армія РФ вже провалила великий наступ — ГУР
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління військової розвідки Міноборони Вадима Скібіцького, так званий "великий наступ" злочинної армії РФ, повідомлення про який кілька місяців поширювала кремлівська пропаганда, вже провалився.

Джерело: Telegram-канал ГУР

Окупанти вже провалили власний наступ в Україні 

Скібіцький зазначив, що безглузда бровада російських пропагандистів та військових будувалась переважно на дезінформації та значній переоцінці власних сил і можливостей. В реальності російська армія зіткнулась із неможливістю вести наступ одразу на кількох напрямках.

Наразі російська армія має єдину мету - вийти на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини. Однак особливого успіху вони не мають, адже це потребує планування і проведення широкомасштабних стратегічних операцій, - наголосив представник ГУР.

За його словами, українська військова розвідка постійно отримує повідомлення щодо позицій та чисельності російських військових, завдяки чому в Генштабі можуть планувати подальші контрдії.

Наразі окупанти найбільш активні на Бахмутському, Авдіївському, Лиманському, Куп'янському та Шахтарському напрямках, - зазначив Скібіцький.

На окупантів очікує поразка під Бахмутом та Авдіївкою

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий підтвердив, що наступ злочинної армії РФ на сході зіткнувся із героїчним опором українських військових і видихся.

Наразі, за його словами, попри запеклі бої, окупанти не можуть просунутись далі у Бахмуті.

У Росії був анонс великого наступу і, напевно, ці елементи атакуючі - це він і є. Але вони наткнулися на те, що керівництво наше бачило їхні наміри, прогнозувало. Вибудувало грамотну ешелону оборону. Ще на етапі розгортання військ часто накривали їх ракетними ударами або ударами артилерії чи авіації... Тому ніяких значних успіхів ворог не досяг, у першу чергу, головного - прорвати оборону, - підкреслив Череватий.

Однак спікер ОК "Схід" зазначив, що запеклі бої на сході України продовжуються. Епіцентром, як і раніше, залишається Бахмут.

Відбулося 35 боєзіткнень, з них 29 у районі самого міста і околиць. 222 рази ворог обстрілював весь Бахмутський напрямок і ствольною артилерією, і РСЗВ. 44 обстріли здійснено по самому місто. 107 окупантів було знищено, 137 зазнали поранень, - повідомив Череватий.

Речник додав, що також активні бої тривають на Лимансько-Куп'янському напрямку. Ця ділянка фронту залишається лідером за артилерійськими обстрілами.

За інформацією аналітиків з розвідки міноборони Великої Британії, що окупанти, ймовірно, прагнуть повторно захопити Куп'янськ,

Зокрема, з початку березня 2023 року важкі бойові дії продовжуються на ділянках лінії фронту Сватове-Кремінна на півночі Луганської області.

Як зазначає розвідка, Росія частково відновила контроль над ближніми підходами до міста Кремінна, яке перебувало під безпосередніми українськими атаками на початку року.

Місцями, Росія досягла успіху у просуванні до декількох кілометрів. Російські командири імовірно намагаються розширити зону безпеки на захід від лінії оборони, яку вони підготували на узвищах, та інтегрувати природну перешкоду річки Оскіл, - йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії.

Британські аналітики з військової розвідки зазначають, що операційні плани Росії на північному сході наразі полягають у триманні оборони.

Командири напевно мають побоювання, що це один із секторів, де Україна може спробувати здійснити основні наступальні операції, - наголошують в міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?