Армія РФ здійснила наймасштабнішу ракетну атаку по Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ здійснила наймасштабнішу ракетну атаку по Одесі

Армія РФ здійснила наймасштабнішу ракетну атаку по Одесі
Джерело:  online.ua

Вніч на 23 липня злочинна армія РФ здійснила чи не найбільш руйнівну ракетну атаку по Одесі.

Джерело: Одеська мерія, Одеська ОВА, Повітряні сили; ОК "Південь"

Що відомо про наслідки наймасштабнішої ракетної атаки армії по Одесі  

Постраждали історичні будівлі та культурні локації, було знищено Спасо-Преображенський кафедральний собор. Є багато поранених та загиблий.

Зазначається, що близько першої години ночі в Одесі пролунала серія потужних вибухів.

За інформацією представників командування Повітряних сил, військові злочинці армії РФ випустили по Одесі ракети "Калібр" та "Онікс".

За словами керівника Одеської ОВА Олега Кіпера, внаслідок російського обстрілу в місті було зруйновано 6 житлових, у тому числі багатоквартирних будинків.

Пошкоджено дві пам'ятки архітектури, храм. Розбито десятки автомобілів. У багатьох спорудах вибито вікна, пошкоджено дахи та фасади, -зазначив Кіпер.

Фото - t.me/odesacityofficial

Крім того, через обстріл постраждав і бульвар Жванецького в центрі міста, Будинок вчених - пам'ятник національного значення, - та кілька інших будівель, розташованих поряд.

За інформацією одеського видання "Думська", Крім того, через обстріл постраждав і бульвар Жванецького в центрі міста, Будинок вчених - пам'ятник національного значення, - та кілька інших будівель, розташованих поряд.

В міськраді зазначили, що станом на 5:25 відомо про одного загиблого.

Зазначається, що одну людину рятувальники ДСНС успішно деблокували з-під завалів. Ще 19 громадян отримали поранення, серед них 4 дітей.

Тим часом слід зазначити, що раніше в поліції повідомляли про 22 поранених, з яких четверо - діти.

В Одеській мерії підтвердили, що внаслідок російської ракетної атаки цієї ночі було зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор, де була сильна пожежа через "приліт".

Крім значних пошкоджень будівлі постраждали православні святині: з-під завалів дістали Касперівську ікону Божої Матері, яка є покровителькою Одеси, - наголосили представники міськради.

Начальник Одеської районної військової адміністрації (РДА) Юрій Крук зазначив, що вночі російські окупанти завдали найбільшого удару по історичному центру міста.

Він додав, що росіяни поцілили у цивільну інфраструктуру, житлові будинки та "практично зруйнували найбільший Собор півдня України".

Клірик Одеської єпархії УПЦ, архідиякон Андрій Пальчук повідомив "Суспільне", що руйнування собору - колосальні.

Влучило у праву частину і пробило до мінус першого поверху. Половина собору лишилася без даху. Порушені центральні палі, фундамент. Вилетіли всі вікна, ліпнина. Була пожежа, загорілася частина, де у церкві продаються ікони та свічки, -зазначив Пальчук.

Що відомо про подробиці ворожої ракетної атаки по Одесі  

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", військові злочинці армії РФ атакували Одесу щонайменше 5-ма видами ракет усіх видів базування: це "Калібри", "Онікси", Х-22, Іскандер-К, а також балістичні Іскандер-М.

Зазначається, що значну частину ракет було знищено силами та засобами ППО ЗСУ. Про це решта завдала руйнування портової інфраструктури щонайменше 6 житлових, у тому числі багатоквартирних будинків в Одесі.

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону підтвердила, що найбільших руйнувань зазнав історичний центр Одеси. Вона додала, що ворог спрямовував свої удари як завжди по портовій інфраструктурі, а також на середмістя.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?