Армія РФ жорстко обстріляла Харків та Миколаїв
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ жорстко обстріляла Харків та Миколаїв

Армія РФ жорстко обстріляла Харків та Миколаїв
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, армія РФ із Бєлгорода випустила ракети по об'єктах цивільної інфраструктури у Харкові.

Джерело: Telegram-канал Олега Синєгубова

Наслідки ракетної атаки окупантів по Харкову

Близько 01 години ночі вдарили по Слобідському району Харкова, горіла покрівля одноповерхової нежитлової будівлі. Зафіксували влучання ракет на території об'єкта інфраструктури в Індустріальному районі, - повідомив Синєгубов.

Він зазначив, що буквально через кілька хвилин військові РФ запустили ракету по одному з населених пунктів у Харківському районі.

У прилеглих нежитлових приміщеннях, біля яких упав снаряд, вибило вікна. Жертв та постраждалих немає.

За даними військових, кілька ракет "не захотіли" покидати рідний Бєлгород, і підірвалися на території РФ. Не видаючи військову таємницю: сьогодні на Харківщині не долетіли "за призначенням" немало "подарунків" від росіян. За що вкотре дякуємо нашим ЗСУ! - зазначив керівник ОВА.

Крім того, по Харківській області протягом доби росіяни завдавали багаторазових ударів по Золочівській громаді, є пошкодження приватних домоволодінь та господарчих споруд.

Також окупанти протягом доби обстрілювали Чугуївський, Харківський, Ізюмський райони, поранені двоє людей.

Що відбувається у Миколаєві 

За інформацією керівника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, внаслідок ракетної атаки армії РФ по Миколаєву важкі поранення отримали двоє місцевих жителів.

Вночі, 6 серпня, близько 03:30 ворог завдав ракетних ударів по місту. Внаслідок чого важко поранені дві людини. Також пошкоджено житлові будівлі. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється, - зазначив керівник ОВА.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Через ворожі обстріли ще троє людей отримали пораненя у Дніпропетровській області.

Зокрема, по Нікополю окупанти випустили не менше 20 ракет з РСЗВ "Град".

Троє людей поранені, один з них у лікарні, двом надана допомога. У місті пошкоджені 11 п’ятиповерхівок, 36 приватних будинків. Виведено з ладу газогін, водовід та лінію електропередач. Кілька тисяч людей без світла. У Криворізькому районі ворог обстріляв Зеленодольську громаду. Пошкоджена лінія електропередач у Мар’янському. Частина села без світла. Люди не постраждали.

Зранку триває мінометний обстріл населених пунктів Білопільскої громади на Сумщині.

Вчора під час обстрілів Шосткинського району росіяни влучили у будинок мирних жителів. Поранений 52-річний чоловік, наразі в лікарні.

Пошкоджена електромережа, 71 домогосподарство району лишилося без світла. Аварійні служби працюють.

За минулу добу на лінії фронту між Луганщиною та Донеччиною ворогом було випущено п’ять ракет, ще шість разів працювала ствольна та реактивна артилерія окупанта.

Тричі застосовувалися міномети, штурмові дії росіян підтримувалися танковими обстрілами та авіацією.

Наразі на Луганщині активізовано "агітаційно-роз'яснювальну складову" підготовки до референдуму про входження регіону до складу РФ. Окупаційна влада та колаборантський громадський рух під виглядом надання продуктів харчування або будівельних матеріалів організовують зустрічі із населенням нещодавно захоплених територій області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?