Армія РФ змінила власну тактику в результаті численних провалів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ змінила власну тактику в результаті численних провалів на Донбасі

Армія РФ змінила власну тактику в результаті численних провалів на Донбасі
Джерело:  online.ua

За словами головнокомандувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, окупаційна армія РФ змінила власну тактику у зоні бойових дій на сході України.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на сході України 

На східному фронті ситуація дуже напружена. Противник щоденно атакує наші підрозділи. Тактика в основному спостерігаємо, що вона помінялась з призначенням Суровікіна. Відбулося збільшення і авіаційних, і ракетних ударів і ворог перейшов до тактики дій штурмових загонів, - зазначив Сирський.

Він підкреслив, що захоплення Бахмуту має для Кремля символічне значення після численних військових поразок та деморалізації особового складу армії РФ.

У військовому плані він не має стратегічного значення, поряд з цим, він має значення психологічне, - наголосив Сирський.

За його словами, для росіян захоплення міста має символічне значення, особливо після низки втрат, як Херсон, Херсонська область, а перед цим Харківська область.

Тому вони намагається у будь-який спосіб оволодіти цим містом, прорвати оборони і таким чином мотивувати свій особовий склад, підняти рівень його морально-психологічного стану, - зазначив головнокомандувач Сухопутних військ ЗСУ.

Сирський також додав, що Бахмутський напрямок завжди був особливим, оскільки ворог поставив мету прорвати оборону українських військ ще декілька місяців тому.

За його словами, призначалися 6 чи 7 термінів, коли окупанти повинні були оволодіти цим містом, але кожного разу українські воїни нищили ворога, зривали його плани. Кожного разу ворог починав знову, міняв командувачів, війська, нарощував чисельність військ, але за весь цей час він просунувся ну максимум до 5 км.

Сирський зазначив, що наразі кремлівські окупанти відчувають гостру нестачу боєприпасів і вимушені економити боєзапас.

Рівень витрати боєприпасів ну просто безпрецедентний. Саме тому що розмах бойових дій і інтенсивність бойових дій можна порівняти тільки з періодом Другої світової війни. Я вже бачу, що дефіцит зараз вже настає. Ще десь місяць тому ми відповідали одним артпострілом на 6-10 їхніх пострілів, то зараз це відношення змінилося. Вони почали відчувати брак снарядів, - підкреслив Сирський.

Він зазначив, що українські військові намагаються знищувати боєприпаси окупантів ще перед тим, як вони потраплять на позиції. ЗСУ обстрілюють логістичні шляхи росіян.

Ворог не відчуває себе в безпеці, і під час перевезення боєприпасів ми намагаємося здійснювати вогневий контроль на всьому шляху пересування його логістичних вантажів. Тому вони вимушені економити, - наголосив головнокомандувач Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте также:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?