Аваков оцінив загрозу від перекидання військ РФ до кордону України
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков оцінив загрозу від перекидання військ РФ до кордону України

Аваков оцінив загрозу від перекидання військ РФ до кордону України
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ оцінили загрозу нового вторгнення з Росії як найвищу з моменту подій 2015 року.

Джерело: МВС

За словами міністра Арсена Авакова, українська сторона готова до агресивних дій ворога на кордоні. У понеділок, 19 квітня, керівництво відомства провело інспекцію підрозділів системи МВС на Донбасі.

“Ми розраховуємо на мирний розвиток подій, уникнути тієї ескалації, яку готують російські найманці і російські збройні сили, але одночасно — ми повністю готові захищати наші рубежі.... Інспекція проходить по всій лінії фронту — в Донецькій і Луганській області. З 2015 року — це найбільша концентрація ворожих сил біля наших кордонів. А враховуючи ту істерію та інформаційну атаку, яку проводять російські пропагандисти, можна сказати, що це найбільша загроза”, - резюмував Аваков.

Він звернув увагу систематичний тиск з боку “російського скаженого пса”, під яким Україна живе вже роками.

“Ми будемо готові. Ми на своїй землі, у нас немає іншого вибору, крім як захищатися, незалежно від того, як поведуть себе іноземні політики. Ми розраховуємо на дипломатичне врегулювання, але повністю готові до оборони”, - додав міністр.

Загострення війни між Україною та Росією

Російське військове керівництво під приводом нібито навчань почало перекидати багатотисячні корпуси з технікою та важким озброєнням до всіх регіонів по периметру українського кордону. З березня у Кремлі відкидають усі звинувачення з боку Києва. Євросоюзу та США щодо нової ескалації.

Пізніше на рівні російського Міноборони почали говорити про нібито загрозу з боку союзників НАТО, а також підготовку українським командуванням “агресії” проти кремлівських інтересів.

Станом на квітень в Офісі президента оцінюють військову присутність РФ в окупованому Криму в 40 тисяч солдатів, а також у ще 40 тисяч солдатів в інших прикордонних регіонах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?