Аваков після Байдена публічно назвав Путіна вбивцею
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков після Байдена публічно назвав Путіна вбивцею

Аваков після Байдена публічно назвав Путіна вбивцею
Джерело:  online.ua

Резонансну і, як багато хто її називає, історичну заява президента США Джо Байдена про те, що російський глава Володимир Путін вбивця, обговорили українська влада та політичні експерти. Зокрема, свою позицію по цій темі висловив глава МВС Арсен Аваков. Він слідом за Байденом назвав Путіна вбивцею і попередив, що Україна після заяви американського лідера може виявитися в гарячій фазі війни, оскільки Путін може розіграти чергову авантюру. Аваков підкреслив, що зараз головне не пустити цю "скажену собаку" в Україну і потужно протистояти імперським амбіціям глави Кремля. З публічною заявою про Путіна-вбивцю Аваков виступив в ефірі ток-шоу Савіка Шустера, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МВС України.

"Для нас немає питання, чи вбивця Путін. Свою відповідь ми отримали ще в 2014 році. За даними ООН, на Донбасі загинули 13200 людини, в тому числі 3000 мирних жителів. За нашими даними, ця цифра значно більша. Звичайно, всі б залишилися живі , якби Путін не ввів свої війська. На початку агресії в Слов'янську вбили чотирьох священиків - двох пасторів і двох дияконів, у яких залишилося вісім і троє дітей, а їх просто розстріляли путінські найманці. Путін - вбивця, для нас це вже навіть не питання ", - прокоментував Аваков заяву Байдена.

Міністр внутрішніх справ не виключає, що заява Байдена про те, що Путін - вбивця, може стати початком нової "холодної війни". Але в більшій мірі його турбує те, щоб наслідки не торкнулися України, де все може обернутися гарячої фазою війни.

"Президент Росії зі своїм трансформованим розумом може розіграти чергову авантюру проти нас. Однак, ми не повинні жертвувати своєю свободою заради імперських амбіцій. Ми про це повинні думати, як не допустити, щоб ця скажена собака прорвалася в Україну", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, 17 березня Байден в інтерв'ю телеканалу ABC News заявив, що хоче наказати російську державу за втручання у вибори в США. Він розповів про розмову з Путіним і запевнив, що той заплатить, якщо виявиться винним. У тій же розмові Байден вперше публічно заявив, що вважає Путіна вбивцею. Путін відповів Байдену дитячою дражнилкою з "глибоким сенсом" і запропонував йому провести дебати в прямому ефірі. Американський лідер вже відреагував на цю пропозицію - Байден заявив, що поговорить з Путіним в якийсь момент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Держдумі РФ миттєво відповіли на заяву Байдена про Путіна-вбивцю  і звинуватили СШа в нападках на Росію та образі всіх росіян. Також команда Путіна викликала російського посла в США Анатолія Антонова для консультацій щодо майбутніх американо-російських відносин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?