Аварійні відключення електроенергії можуть завершитись за 1-2 дні — Укренерго
Категорія
Україна
Дата публікації

Аварійні відключення електроенергії можуть завершитись за 1-2 дні — Укренерго

Аварійні відключення електроенергії можуть завершитись за 1-2 дні — Укренерго
Джерело:  online.ua

В Укренерго повідомили, що за 1-2 дні всіх абонентів України можуть перевести з аварійних відключень електроенергії на планові. Це відбудеться завдяки відновленню нормального режиму роботи атомних електростанцій.

Джерело: голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький а ефірі телемарафону

Відключення світла можуть закінчитися за 2 дні

Кудрицький розповів, що найскладніший етап після останньої ракетної атаки РФ українська енергосистема вже пройшла.

Всі області заживлені, енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, працюють, — розповів посадовець.

Він зазначив, що вже за 1-2 дні українські АЕС відновлять нормальний режим роботи, завдяки чому з’явиться можливість замінити аварійні відключення електроенергії на планові.

Вони (АЕС — ред.) вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів на планові графіки замість аварійних, — пояснив Кудрицький.

Кудрицький додав, що європейська енергосистема — важливий фактор української безпеки.

За його словами, енергосистема Євросоюзу здатна допомогти Україні у скрутний момент, і вона це робить.

Що стосується комерційного імпорту — це технічно можливо, "Укренерго" забезпечує можливість такого імпорту в обсязі 500 мегават і навіть до 600 мегават. Єдине що потрібно — спеціальний механізм для забезпечення цього імпорту, тому що ціна електроенергії в Європі вища ніж в Україні. Тому на загальних комерційних засадах хтось навряд чи захоче купувати електроенергію в Європі і продавати в Україні, — зазначив Володимир Кудрицький.

За словами посадовця, такі механізми перебувають на етапі розробки.

Нагадаємо, що 23 листопада без світла опинилася більша частина країни.

24 листопада електропостачання об'єктів критичної інфраструктури в Україні вдалося відновити, українські АЕС поновили роботу до вечора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?