Австралія оголосила про нові санкції проти РФ та додаткову військову допомогу Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Австралія оголосила про нові санкції проти РФ та додаткову військову допомогу Україні

Австралія оголосила про нові санкції проти РФ та додаткову військову допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз уперше прибув із візитом до України. Він заявив, що його країна розширить санкції проти Росії та надасть додаткову військову допомогу Україні на 100 мільйонів доларів.

Джерело: брифінг Зеленського та Албаніза

Україну вперше відвідав прем'єр-міністр Австралії 

Прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз на спільній з президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві оголосив, що Австралія надасть Україні додатково 100 млн доларів військово-технічної допомоги.

Сьогодні ми оголошуємо додатково 100 млн доларів військово-технічної допомоги Україні. Загалом ми вже надали 390 млн доларів. Ми також надаємо додатково 14 бронетранспортерів, а також 20 бронеавтомобілів Bushmaster. Таким чином загальна кількість бронеавтомобілів Bushmaster становитиме 60, - сказав Албаніз.

Він додав, що Австралія також надасть додаткове військове обладнання, безпілотники та іншу військову техніку відповідно до запиту України.

Крім того, ми будемо надавати подальшу допомогу прикордонним військам України – будемо покращувати їхню оснащеність, рівень кібербезпеки та поліпшувати контроль над кордоном, - пообіцяв прем’єр Австралії.

Також Албаніз оголосив про запровадження санкцій ще проти 16 російських міністрів та олігархів і заборону імпорту російського золота.

Ми також будемо оголошувати додаткові фінансові санкції та заборону на подорожі для ще 16 російських міністрів та олігархів… Ми заборонимо імпорт російського золота, аби зменшити можливість Росії фінансувати свою війну. Ми долучимося до Канади, Японії, США та Великої Британії у цих санкціях, - сказав Албаніз.

Він також оголосив про намір звільнити українські товари від ввізного мита, як це вже зробили деякі країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?