Австралія передає Україні потужні антидронові системи Slinger
Категорія
Технології
Дата публікації

Австралія передає Україні потужні антидронові системи Slinger

Австралія передає Україні потужні антидронові системи Slinger
Джерело:  online.ua

Австралія передає Україні потужні антидронові системи Slinger. 10 "убивць дронів" поставлять до кінця 2023 року.

Джерело: ABC

Австралія передає Україні "убивцю дронів" Slinger

Австралійська компанія виготовила і передала Україні систему-вбивцю дронів Slinger. Вона допоможе Україні краще захистити небо.

Про це заявив представник компанії Electro Optic Systems Метт Джонс.

Систему збирають на промисловому майданчику в Канберрі (Австралія), вона допоможе Україні краще захищатися від атак російських дронів.

Гармата, встановлена на кузові пікапа, відстежує ціль і є частиною системи озброєння, яка збиває ворожі дрони. Ця система називається Slinger і вона призначена для боротьби з дронами за ціною, яку може дозволити собі Україна.

Метт Джонс сказав, що компанія бачить масове поширення загроз від дронів, якими атакують Україну.

Проблема в тому, що типи систем, які Україна зараз використовує для боротьби з дронами, занадто дорогі, щоб знищити ціль вартістю 10 000 або навіть 1000 доларів, – сказав він.

Slinger виготовляють за складною технологією

Slinger – протидронний бойовий модуль виробництва австралійської компанії Electro Optic Systems, обладнаний 30-мм автоматичною гарматою Bushmaster M230LF.

Прицілювання відбувається за допомогою оптико-електронного комплексу з нічним інфрачервоним детектором (може обертатися незалежно від гармати) і 4D-радара Echodyne EchoGuard, також модуль оснащений датчиком вітру. Разом із новітніми боєприпасами виробництва Northrop Grumman з радіочастотним наближенням, згідно із заявами виробника, комплекс може точно вражати малі БПЛА одним пострілом.

Невелика вага (до 400 кг) дає змогу встановлення на легку техніку, як-от HMMWV або "Козак".

Австралійський генерал-майор у відставці Мік Раян заявив, що війна назавжди змінила Україну, а дрони відіграють величезну роль над лінією фронту.

Іранська модель дрона "Шахед", використовувана Росією для ураження танків і міст, коштує близько 31 000 доларів.

До недавнього часу нам доводилося використовувати дуже дорогі ракети, щоб збивати такі об'єкти, – сказав Раян.

Інженер-випробувач компанії EOS Шарлотта Каппер розповіла, що система Slinger використовує складну технологію для досягнення результату. Вона використовувала джойстик, щоб стежити за дроном на екрані наведення системи.

Я просто стежу за тим, щоб він залишався на правильному шляху, і коли ми отримаємо сигнал, ми зможемо вистрілити і збити дрон, – сказала вона.

Вона уточнила, що цьому дуже швидко і легко навчитися. Людині не потрібно багато знати про технологію.

Минулого місяця посол України в Австралії Василь Мірошниченко під час випробувань на власні очі побачив, як Slinger може збивати дрони. Ціна Slinger становить щонайменше 1,55 мільйона доларів за систему. Метою проєкту є знищення дронів за ціною від 155 до 1550 доларів за одне зіткнення.

Очікується, що десять Slinger, які зараз виробляються, будуть доставлені Україні до кінця року в рамках пакета військової допомоги США.

Читайте також:

  • Збивають гелікоптери та дрони. Україна отримає австралійські антидронові системи Slinger

  • Австралія підтримала пропозицію Зеленського щодо реформи ООН

  • Фанат у футболці "Зупиніть Путлера" вибіг на поле фіналу жіночого ЧС з футболу — фото

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?