Австралія запровадила санкції проти Ірану за поставки дронів до Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Австралія запровадила санкції проти Ірану за поставки дронів до Росії

Австралія запровадила санкції проти Ірану за поставки дронів до Росії
Джерело:  online.ua

Австралійський уряд оголошує про запровадження санкцій проти іранської компанії, яка займається виробництвом та експортом безпілотних літальних апаратів до Росії.

Джерело: МЗС Австралії

Австралія запровадила санкції проти Ірану

У відомстві зазначили, що Росія використовувала безпілотники іранського виробництва для завдання ударів по українських громадянах та цивільній інфраструктурі.

Австралія приєднується до партнерів, щоб запровадити додаткові цільові фінансові санкції та заборону на поїздки щодо 13 іранських громадян, а також цільові фінансові санкції щодо однієї організації, що займається виробництвом та постачанням дронів до Росії, — йдеться у повідомленні.

Австралія також запровадила санкції та заборони на поїздки за актом Магнітського проти 14 осіб, а також цільові фінансові санкції щодо 14 іранських організацій, "відповідальних за кричущі порушення та порушення прав людини в Ірані".

Під обмеження потрапили чотири співробітники "поліції моралі", які несуть відповідальність за арешт, затримання та жорстоке поводження з Махсою Аміні. Під санкції також потрапили високопосадовці правоохоронних органів, політичні та військові діячі, у тому числі представники Корпусу вартових ісламської революції, які брали участь у жорстокому придушенні протестів.

Співпраця РФ та Ірану

За останній рік партнерство між Москвою та Тегераном значно посилилося.

Іран надав РФ ударні БПЛА, які та застосовує проти української інфраструктури. Також країна поставила Москві боєприпаси для РСЗВ, патрони та снаряди.

Також РФ мала плани придбати в Ірану далекобійні ракети, проте, за повідомленнями ЗМІ, змінила думку через побоювання, що Україна зможе отримати від США далекобійні ракети ATACMS у відповідь.

Нещодавно РФ продала Ірану свої винищувачі Су-35. Офіційно, кількість літаків не називають, проте закордонна розвідка називала цифру у 24 літаки. Москва також займалася тренуванням іранських льотчиків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?