Азербайджан надіслав Україні партію трансформаторів і генераторів
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан надіслав Україні партію трансформаторів і генераторів

Азербайджан надіслав Україні партію трансформаторів і генераторів
Джерело:  online.ua

Азербайджан відправив Україні партію гуманітарної допомоги, зокрема, 45 трансформаторів і 50 генераторів для підтримки української енергетичної системи.

Джерело: Азертадж

Азербайджан надав Україні 45 трансформаторів та 50 електрогенераторів

Вантажні автомобілі з 45 трансформаторами і першою партією генераторів у кількості 50 одиниць, наданих ВАТ «Азеренержи», відправлені сьогодні з території енергетичного вузла "Гобу" за участю посла України в Азербайджані та представників ВАТ "Азеренержи", - йдеться в повідомленні.

За інформацією агентства, у найближчі дні планується відправлення другого автомобільного каравану допомоги “Азербайджан-Україна”, а загалом Баку надасть Україні основного електрообладнання на суму 1 млн 422 тисяч манатів - це близько 850 тисяч доларів.

У повідомленні також зазначається, що загальна сума гуманітарної допомоги, наданої Азербайджаном Україні від початку повномасштабного вторгнення, становить близько 30 мільйонів манатів – майже 18 млн доларів.

Азербайджан допоміг повністю відновити ірпінську школу №12 імені Зарифи Алієвої, а близько 90 українських дітей, постраждалих від війни, проходять в Азербайджані медичну та соціально-психологічну реабілітацію.

Додамо, наприкінці листопада міністр енергетики України Герман Галущенко провів телефонну розмову з міністром енергетики Азербайджану Парвізом Шахбазовим, під час якої було обговорено допомога українській енергетичній системі від Азербайджану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?