Байден: для нас честь бути на боці України у жорстокій війні Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден: для нас честь бути на боці України у жорстокій війні Путіна

Байден: для нас честь бути на боці України у жорстокій війні Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Джо Байден під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським запевнив його у всеобачній підтримці з боку США та союзників у розв'язаній Кремлем злочинній війні.

Джерело: сайт Білого дому

Що відомо про зустріч Зеленського та Байдена 

Зокрема, під час зустрічі із президентом України очільник Білого дому запевнив його у подальшій фінансовій, гуманітарній та військовій підтримці з боку США та союзників.

Для нас честь бути на вашому боці у жорстокій війні Путіна. 300 днів – важко повірити, скільки ми в цьому живемо. Триває жорстокий напад на право України існувати як держава, напад на невинних українців без жодних причин, хіба залякування, - підкреслив Байден.

Президент США засудив дії Кремля у війні проти України, масовані ракетні атаки по об'єктах енергетичної та цивільної інфраструктури й намагання використати зиму як зброю, водночас відзначивши, як спротив українців "продовжує надихати світ".

Американці гордо підтримують їх, і демократи, й республіканці, разом із нашими союзниками в Європі, Японії тощо, аби гарантувати, що ви маєте фінансову, гуманітарну і безпекову допомогу, якої ви потребуєте. Ми сьогодні про це поговоримо. І ми будемо продовжувати зміцнювати здатність України оборонятися, зокрема протиповітряну оборону, і саме тому ми надамо Україні батарею ЗРК Patriot і навчимо ваші війська коректно її використовувати. Разом із партнерами ми змушуватимемо Кремль сплачувати ціну за війну і підтримуватимемо прагнення України до справедливого миру. Пане президенте, США підтримують сміливий народ України, підтримують вас як величного лідера, - зазначив Байден.

Президент України Володимир Зеленський передав президенту США Джо Байдену лист і нагороду від захисника Бахмута, з яким зустрівся напередодні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?