Байден хоче покарати Росію за наймасивнішу кібератаку — майбутній радник президента
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден хоче покарати Росію за наймасивнішу кібератаку — майбутній радник президента

Байден хоче покарати Росію за наймасивнішу кібератаку — майбутній радник президента
Джерело:  online.ua

Американська влада за каденції Джо Байдена планує налагодити ефективні переговори з Москвою з приводу Договору про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь. Водночас адміністрація США хоче покарати РФ за найбільш потужну кібератаку на уряд країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

За словами Джейка Саллівана — майбутнього радника з питань безпеки, йдеться про випад, який завершився зломом кібермереж. Під атаку потрапили близько 250 таких мереж.

Перші відомості про інцидент зафіксовано близько трьох тижнів тому. У Вашингтоні не мають сумнівів щодо причетності саме російської влади до зазіхань на американський уряд.

Вже 20 січня, після зміни влади у США, одним з перших проблем повстане з'ясування мети нападу та завданої шкоди. Байден хоче змусити винуватців заплатити значну ціну за проведення атаки водночас із посиленням ступені захисту.

"Це буде комбінацією покарання та посилення наших можливостей щодо захисту", - зауважив Салліван.

Також оновлена адміністрація займатиметься новими переговорами.

"Я впевнений, що сьогодні Сполучені Штати та Росія можуть діяти в рамках своїх національних інтересів з тим, щоб домогтися прогресу в контролі над озброєннями та питання стратегічної стабільності, приділити увагу загрозу, яку несе для всього світу ядерна зброя", - пояснив радник Байдена.

Як повідомляв ONLINE.UA, масштабна хакерська атака з Росії була в п’ять разів небезпечніше, ніж вважалося раніше. Хакери, пов’язані з російськими спецслужбами, отримали доступ не до 40 організацій, а до 250 державних установ і великих компаній. Основною метою хакерської атаки були великі американські корпорації та сам уряд США. Це була не просто шпигунська операція. Реальний масштаб хакерської атаки з РФ озвучили американські чиновники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?