Байден хоче зустрітися з Путіним найближчим часом — Держдеп США
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден хоче зустрітися з Путіним найближчим часом — Держдеп США

Байден хоче зустрітися з Путіним найближчим часом — Держдеп США
Джерело:  online.ua

Державний департамент Сполучених Штатів підтвердив, що президент Джо Байден бажає провести невідкладну особисту зустріч з Володимиром Путіним через кризову ситуацію.

Джерело: американський уряд

За словами державного секретаря Ентоні Блінкена, йдеться про ініціативу організувати переговори на найвищому рівні вже “найближчими тижнями”.

Він уточнив, що американський президент запропонував це під час телефонної бесіди, яка відбулася нещодавно на тлі ескалації між Україною та Росією.

“Ми хотіли б стабільні та передбачувані відносини з Росією, а це, своєю чергу, вимагає відкритих ліній зв’язку, щоб чітко викласти наші погляди, нашу політику і наші заперечення проти дій Росії. І це також важливо, щоб уникнути прорахунків, і саме це ви бачили вчора, коли президент Байден взяв слухавку, подзвонив президенту Путіну і також запропонував їм зустрітися найближчими тижнями”, — наголосив Блінкее.

Держсекретар уточнив наміри Білого дому під час коментування концентрації російської військової сили біля кордонів України — вона стала найбільшою з 2014-2015 років.

“Ми маємо рацію, коли турбуємося про це. Ми знаємо, що сталося минулого разу”, - додав дипломат.

Водночас він згадав про регулярні провокації російського агресора безпосередньо на фронті на сході України. Всі вони не залишилися без уваги в США.

“Ми також стали свідками тривалих атак очолюваних Росією сил на лінії зіткнення на сході України, які, щонайменше, станом на сьогоднішній ранок, привели до загибелі 12 українських військовослужбовців з останнього тижня березня. А тим часом Україна продемонструвала, я думаю, справжню стриманість — вибачте, — російських провокацій. Ось чому ми зосереджені на цьому. Ось чому альянс стурбований, і ми єдині в цьому неспокої”, - резюмував держсекретар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?