Байден не планує надавати Україні ракетні системи, які здатні досягти РФ — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден не планує надавати Україні ракетні системи, які здатні досягти РФ — ЗМІ

Байден не планує надавати Україні ракетні системи, які здатні досягти РФ — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати не надсилатимуть Україні ракетні системи, які можуть досягати Росії. Про це, за повідомленнями ЗМІ, заявив президент Джо Байден.

Джерело:  Reuters

США не надсилатимуть Україні РСЗВ

Коментарі з’явилися після повідомлень про те, що адміністрація Байдена готується відправити до Києва передові реактивні системи великої дальності.

Важливо зазначити, що журналісти не наводять пряму цитату відповіді президента на це запитання.

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ, повідомляли, що у Білому домі схвалили відправку в Україну реактивних систем залпового вогню великої дальності і офіційно рішення можуть оголосити цього тижня.

Зокрема, кілька офіційних осіб повідомляли, що РСЗВ увійдуть до нового пакету допомоги Україні.

Фото: commons.wikimedia.org

Високопоставлені українські чиновники, зокрема президент Володимир Зеленський, останніми тижнями просили США та їхніх союзників надати реактивні системи залпового вогню. Системи озброєння, що виробляються в США, можуть запускати ракети на сотні кілометрів — набагато далі, ніж будь-яка із систем, які вже є в Україні.

Ще одна система, яку запросила Україна, — це високомобільна артилерійська ракетна система, відома як HIMARS.

Адміністрація Байдена протягом кількох тижнів відмовлялася від відправки систем на тлі побоювань, висловлених у Раді національної безпеки, що Україна може використати системи для проведення наступальних атак на території Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?