Байден озвучив дві вимоги для членства України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден озвучив дві вимоги для членства України в НАТО

Байден озвучив дві вимоги для членства України в НАТО
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Джо Байден після саміту НАТО у Брюсселі звернув увагу на те, що українській владі потрібно обов'язково подолати корупцію і провести низку реформ на шляху до членства в НАТО.

 Джерело:  "Голос Америки"

Байден прокоментував можливе членство України в НАТО

"Це залежить від того, чи виконають вони критерії. Їм потрібно вичистити корупцію, відповідати іншим вимогам, щоб почати виконувати План дій щодо членства. Тим часом ми зробимо все можливе, щоб допомогти Україні у протистоянні з прямою російською агресією. І це залежатиме не лише від мене, чи матимемо ми можливість визначити, чи може Україна стати частиною НАТО, це залежатиме від Альянсу, як вони проголосують. Але їм треба буде переконати (країни-члени. - ред.), і це не просто", - наголосив американський лідер.

Окрім того, журналісти поцікавилися у Джо Байдена, чи вторгнення РФ на Донбас та окупація Криму виключають можливість вступу Україна до НАТО, Байден відповів: "Ні".

Президент США також нагадав українцям та міжнародній спільноті про свій виступ в українському парламенті декілька років тому, в якому сказав, що Україна має можливість, якої раніше ніколи не було в її історії.

"Створити націю із дійсно демократично обраною владою, не корумпованою, без керівництва олігархами. І я підкреслив, що вони увійдуть в історію як батьки-засновники України, якщо дійсно зроблять це", - підсумував Джо Байден.

Що відомо про останнє рішення НАТО щодо України

Як уже згадувалося раніше, у комюніке за підсумками брюссельського саміту НАТО щодо України вперше використали ті самі формулювання, що звучать щодо Грузії останні 3 роки. Йдеться про те, що Україна стане членом Альянсу, і План дій щодо членства (ПДЧ) буде невід’ємною частиною цього процесу.

Окрім того, лідери блоку закликали офіційний Київ рухатися до членства через виконання Річних національних програм.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?