Байден та Макрон пообіцяли Україні більше систем ППО
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден та Макрон пообіцяли Україні більше систем ППО

Байден та Макрон пообіцяли Україні більше систем ППО
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Джо Байден та французький лідер Еммануель Макрон оприлюднили спільну заяву, в якій засудили агресію Росії в Україні, а також пообіцяли останній допомагати стільки, скільки буде необхідно, зокрема й надавати нові системи ППО.

Джерело: "Європейська правда"

США та Франція нададуть Україні більше систем ППО

Байден та Макрон вкотре звернули увагу на те, що не визнають і ніколи не визнають анексії Росією українських територій, а також жорстко засуджують кроки Путіна, спрямовані на ескалацію війни в Україні – "зокрема її безвідповідальну ядерну риторику та дезінформацію щодо ймовірних хімічних атак, а також біологічної та ядерної зброї".

Американський та французький лідери знову підтвердили незмінну підтримку захисту Україною свого суверенітету та територіальної цілісності, зокрема шляхом надання політичної, безпекової, гуманітарної та економічної допомоги Україні стільки часу, скільки їй буде потрібно.

Це стосується надання значних ресурсів для підтримки стійкості українського цивільного населення в зимовий період, зокрема збільшення поставок систем протиповітряної оборони та обладнання, необхідного для ремонту енергетичної мережі України, – наголосили президенти США та Франції.

Ба більше, Байден та Макрон пообіцяли фінансово підтримати нашу країну під час повоєнної відбудови, а також нагадали про намір притягнути РФ до відповідальності за воєнні злочини, вчинені як її регулярними збройними силами, так і найманцями, зокрема приватною військовою компанією "Вагнера".

Сполучені Штати і Франція залишаються відданими подоланню більш масштабних наслідків російської війни, зокрема через співпрацю із міжнародним співтовариством з метою підвищення стійкості до перебоїв у постачанні продовольства та енергії, – зазначають лідери США та Франції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?