Байден вирішив скликати саміт "четвірки" — що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден вирішив скликати саміт "четвірки" — що сталося

Байден вирішив скликати саміт "четвірки" — що сталося
Джерело:  online.ua

14 вересня офіційно стало відомо, що американський лідер Джо Байден 24 вересня прийматиме у Білому домі перший в очному форматі саміт лідерів "четвірки", до якої входять США, Австралія, Індія і Японія.

Джерело:  Білий дім

Байден збере у вересні саміт "четвірки"

"Президент Байден з нетерпінням чекає, що привітає у Білому домі прем’єр-міністра Австралії Скотта Моррісона, прем’єр-міністра Індії Нарендру Моді та прем’єр-міністра Японії Йошіхіде Суга", - йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

За словами представників американської адміністрації, лідери " четвірки" зосередять увагу на поглибленні зав’язків та просуванні практичної співпраці в таких сферах, як боротьба з пандемією коронавірусу, подолання кліматичної кризи, партнерство з новими технологіями та кіберпростором і сприяння вільному та відкритому Індо-Тихоокеанському регіону.

"Прийняття лідерів "четвірки" демонструє пріоритет адміністрації Байдена-Гарріса щодо участі в Індо-Тихоокеанському регіоні, в тому числі через нові багатосторонні конфігурації для вирішення викликів ХХІ століття", – наголошує команда Джо Байдена.

Байден також готовий приєднатися до нормандської четвірки

Не можна не згадати про те, що нещодавно глава ОП Андрій Єрмак вперше підтвердив, що Штати готові до участі в нормандському форматі, проте досі залишається важлива умова, яка повинна бути виконаною. Про це політик розповів після зустрічі глави держави Володимира Зеленського з лідером США Джозефом Байденом.

Як стверджує Андрій Єрмак, який разом з українським президентом перебував в Сполучених Штатах, для участі Штатів повинна бути згода всіх інших учасників формату.

"Переговори можуть статися, коли є згода на це всіх сторін. Можу тільки сказати, що Сполучені Штати – і вони підтвердили це – готові брати участь", — наголосив політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?