Байден зробив важливий крок для уникнення дефолту у США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Байден зробив важливий крок для уникнення дефолту у США

Байден зробив важливий крок для уникнення дефолту у США
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав законопроєкт, який призупиняє дію ліміту держборгу. Це допоможе уникнути першого за всю історію дефолту у країні.

Джерело: Reuters

Байден підписав закон, що дозволяє уникнути дефолту

У Білому домі подякували спікеру Маккарті, лідеру Джеффрісу, лідеру Шумеру та лідеру МакКоннеллу за їхнє партнерство.

Цього тижня Палата представників і Сенат прийняли закон, про який Байден і спікер Палати представників Кевін Маккарті вели напружені переговори.

Угода передбачає призупинення дії ліміту боргу до січня 2025 року, тимчасове обмеження програми продовольчої допомоги, обмеження витрат у бюджетах на 2024 та 2025 роки, повернення невикористаних коштів від програм, пов’язаних із COVID-19 тощо.

Контрольована республіканцями Палата представників проголосувала 314 проти 117 за схвалення законопроекту, а підконтрольний демократам Сенат проголосував 63 проти 36.

Що відомо про можливий дефолт у США

Міністерство фінансів попередило, що не зможе оплатити всі свої рахунки 5 червня, якщо Конгрес не вживе заходів до того часу.

Під час звернення до нації в Овальному кабінеті 2 червня президент назвав законопроєкт двопартійним тріумфом.

Було критично важливо досягти угоди, і це дуже хороша новина для американського народу. Ніхто не отримав усе, що хотів. Але американський народ отримав те, що йому було потрібно, - сказав Байден.

Законопроєкт призупиняє ліміт держборгу до 1 січня 2025 року. До нього повернуться після президентських виборів 2024 року.

Нагадаємо, що в січні США досягли ліміту федеральних запозичень у 31,4 трильйона доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?