Байдена знову запитали про Путіна-вбивцю напередодні їхньої зустрічі
Категорія
Світ
Дата публікації

Байдена знову запитали про Путіна-вбивцю напередодні їхньої зустрічі

Байдена знову запитали про Путіна-вбивцю напередодні їхньої зустрічі
Джерело:  online.ua

Американський президент Джо Байден знову отримав запитання про лідера російського режиму Володимира Путіна як людину, що причетна до вбивства.

Джерело: пресконференція Байдена в Брюсселі

Сам під час публічного заходу голові Сполучених Штатів поставили питання про Путіна-вбивцю. Приводом стало інтерв’ю диктатора телеканалу NBC News, в якому йому також поставили відповідне питання.

Тоді Путін буквально розсміявся, а Байден відповів, що також нібито сміється.

“Послухайте, я думаю, він ясно дав зрозуміти, що відповідь така: я вважаю, що в минулому він по суті визнавав, що був їм - були деякі речі, які він міг би зробити або робив. Але подивіться, коли мені поставили це питання в прямому ефірі, я відповів чесно. Але я не думаю, що це має велике значення з точки зору зустрічі, яку ми збираємося провести”, - наголосив Байден.

Одночасно з цим він торкнувся теми ув’язнення російського опозиціонера Олексія Навального. Політик буквально назвав потенційну загибель росіянина в поточних умовах трагедією.

“Смерть Навального стане ще однією ознакою того, що Росія не має наміру дотримуватися базові права людини. Це стане трагедією. На мій погляд, це тільки нашкодить його відносинам з усім іншим світом і зі мною”, - додав Байден.

Байден про Путіна-вбивцю

У березні американський президент виступив з інтерв’ю на телебаченні, під час якого його запитали, чи вважає він свого російського колегу вбивцею. Це відбулося на тлі резонансних репресій проти Навального та широкого оприлюднення розслідувань про агресивні злочини агентів Кремля в РФ та за її межами.

“Ммм, так”, - ствердно відповів тоді Байден.

Пізніше сам Путін у публічному виступі спробував прокоментувати такі звинувачення й згадав дитячі поговірки.

“І що б я йому відповів. Я б сказав йому: “Будьте здорові”. Я бажаю йому здоров’я. Кажу це без іронії, без жартів. Це перше… І ось знаєте, я згадую, в дитинстві ми, коли у дворі сперечалися один з одним, ми говорили так: “Хто як обзивається, той так і називається”. І це не випадково, це не просто дитяча поговірка і жарт. Сенс дуже глибокий в цьому”, - оголосив російський президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?