Бажання зберегти обличчя Путіну є хворобою в Європі — Кулеба
Категорія
Політика
Дата публікації

Бажання зберегти обличчя Путіну є хворобою в Європі — Кулеба

Бажання зберегти обличчя Путіну є хворобою в Європі — Кулеба
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що бажання зберегти обличчя президентові РФ – це велика хвороба в Європі, яку вилікує лише жорстока історія.

Джерело: ефір телемарафону

Кулеба зауважив, що деякі політики та експерти країн Євросоюзу та інших держав почали хвилюватися через програш Путіна, мовляв, не можна допустити приниження Росії.

Якщо брати не тих, хто відпрацьовує російські контракти, а тих людей, які щиро вірять у такі ідеї, у них класичний синдром залежності від Росії, - наголосив він.

На його думку, навіть якщо Росія почне різати їхніх співгромадян на вулицях, вони все одно говоритимуть, що треба допомогти Росії зберегти обличчя.

Це велика хвороба, вона дуже тяжка. В Європі цілі прошарки серед інтелігенції хворі на цю хворобу, і вилікує їх від цього лише жорстока історія, - сказав Кулеба.

Також Кулеба розповів, що негативно ставиться до пропозиції генсека ООН послабити санкції проти РФ, щоб та розблокувала порти України.

Негативно (ставиться до пропозиції Генсека ООН про зняття санкцій з Росії, - ред.). По-перше, що значить зняти санкції? Це звучить занадто загально. Треба дивитися: якщо він має на увазі всі санкції чи якусь групу санкцій, то це одна історія, якщо якусь конкретну санкцію - можна подивитися, якщо в цьому ціна питання, - сказав Кулеба.

Міністр зауважив, що блокування експорту української агропродукції – це питання голоду в усьому світі, відповідальність за це несе Росія і особисто Путін. Експорт - це і питання прибутків українських фермерів, української економіки, гарантування того, що відбудеться наступний агропромисловий цикл.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?