Бельгія надасть Україні 240 військових вантажівок
Категорія
Політика
Дата публікації

Бельгія надасть Україні 240 військових вантажівок

Бельгія надасть Україні 240 військових вантажівок
Джерело:  online.ua

В Бельгії повідомили про надання Україні 240 військових вантажівок. Перша партія буде відправлена вже наступного тижня.

Джерело: De Standaard

Бельгія передасть 240 військових вантажівок ЗСУ

Повідомляється, що Бельгія прийняла рішення передати велику частину своїх військових вантажівок Україні.

Мова йде про вантажівки Volvo Cargo, Volvo Shelter, Volvo Fassi та Volvo Manumat. Серед них вантажні моделі, моделі з брезентом або краном та декілька аварійних вантажівок.

Усі вантажівки пройшли перевірку на справність.

Головною перевагою Volvo є відносно проста механіка. Тому українцям не потрібна додаткова підготовка, щоб розпочати роботу чи самостійно забезпечити технічне обслуговування.

У Бельгії планувалося поступова відмовитись від військових вантажівок, оскільки було замовлено нові наземні транспортні засоби.

Чи може Бельгія постачати винищувачі

Міністр оборони Людивін Дедондер каже, що кожен запит України перевіряється на його доцільність у оборонному відомстві та бельгійській промисловості.

Нічого українцям не постачають, чого б вони самі не просили і не потребували. Не все, що ми пропонуємо, відразу приймається. Зазвичай це справа часу… Але через кілька тижнів ситуація змінюється, – зазначили в Міноборони країни

Потреба в F-16 не зникає. Українська активістка Дарія Каленюк, яка очолює антикорупційний центр в Україні є однією із головних лобісток постачання літаків.

Каленюк закликає Бельгію допомогти підтримати запит на винищувачі.

Бельгія не так далеко просунулася в переході на F-35, як інші країни. Я розумію, що у вас [Бельгії] зараз не залишилося F-16. Але Бельгія може відігравати провідну роль у коаліції F-16. Бельгія може стати центром підготовки українських пілотів та обслуговування літаків. Чим більше країн готові піти на такий крок, тим більше шансів, що Сполучені Штати дадуть зелене світло на поставки, – зазначила активістка

Проте Людивін Дедлндер заявив, що країна поки не розглядає таку можливість.

На даний момент це не стосується Бельгії. Якщо буде коаліція F-16, наша країна побачить, чи зможе вона відіграти в цьому роль. Але на даний момент у нас немає ні людей, ні обладнання, щоб стати пусковим механізмом у цій історії, – сказав голова Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?