Білий дім розглядає значне розширення програми навчання українських військ
Категорія
Світ
Дата публікації

Білий дім розглядає значне розширення програми навчання українських військ

Білий дім розглядає значне розширення програми навчання українських військ
Джерело:  online.ua

Адміністрація Байдена розглядає можливість значного розширення навчання українських сил, які проводять американські військові. Це включає навчання 2500 українських солдатів на місяць на базі США в Німеччині.

Джерело: CNN

США можуть розширити військові навчання українців

Якщо пропозиція буде прийнята, ця означатиме значне збільшення не лише кількості українців, яких тренують США, а й типу навчання, яке вони отримують.

З початку війни в лютому США навчали лише кілька тисяч українських солдатів, переважно невеликими групами, на конкретних системах озброєння.

Згідно з новою програмою, США почнуть навчати значно більші групи українських солдатів більш складній тактиці бою, включно з тим, як координувати маневри піхоти з артилерійською підтримкою.

Це набагато більш інтенсивне та комплексне навчання, ніж Україна отримувала в Польщі чи Великій Британії, - повідомило джерело, ознайомлене з пропозицією.

Пропозиція, яка була внесена за дорученням України, досі перебуває на міжвідомчому розгляді в адміністрації.

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена відмовився коментувати деталі планування, сказавши, що «ми не будемо випереджати рішення, які ще не були прийняті, але ми постійно шукаємо способи переконатися, що українці мають навички, які їм треба. Потрібно досягти успіху на полі бою, оскільки Україна захищає свою територію від російської агресії».

Наскільки вирішальною буде так звана «загальнозброєва підготовка» на полі бою, залишається відкритим питанням, оскільки війна в основному велася на виснаження між двома артилерійськими арміями, - сказав Майк Кофман, експерт з російської та української армії в Центрі військово-морських аналізів.

Експерт вважає ідею з навчанням гарною, тому що Україна потребує всієї підготовки, яку може отримати.

Але основною змінною на полі бою зараз є наявність боєприпасів з обох сторін. Українці не будуть такими ефективними на загальновійськових маневрах, якщо не матимуть достатньо артилерійських боєприпасів, - додав Кофман.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?