Білий дім відредагував відповідь щодо підтримки членства України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім відредагував відповідь щодо підтримки членства України в НАТО

Білий дім відредагував відповідь щодо підтримки членства України в НАТО
Джерело:  online.ua

Заступниця речника Білого дому Карін Жан-П'єр заявила американским медіа, що команда президента США Джо Байдена підтримує членство України в НАТО, однак згодом її відповідь відредагували.

Джерело: твітер Стівена Нельсона

В Білому домі заявили, що підтримують вступ України в НАТО

Карін Жан-П'єр вирішила поспілкуватися з представниками ЗМІ на борту президентського літака 6 травня. Це сталося під час поїздки глави Білого дому до міста Лейк-Чарльз, що в штаті Луїзіана.

Один з журналістів публічно запитав в Жан-П'єр, якою є позиція адміністрації американського лідера щодо прагнення України стати членом НАТО.

Відповідаючи на це запитання заступниця речника Білого дому спочатку нагадала, що очільник Держдепу США Ентоні Блінкен вирушив до Києва для того, "щоб підтвердити нашу підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України".

"Його візит також підкреслює важливість прийняття Україною ключових законопроєктів для просування верховенства права, боротьби з корупцією та економічних реформ, які зміцнять демократію та економіку України, а також сприятимуть євроатлантичній інтеграції", – саме така заява Жан-П'єр наведена в офіційній розшифровці брифінгу на сайті Білого дому.

За словами чиновниці, команда Джо Байдена прихильна до того, щоб двері Альянса залишалися відкритими для претендентів (на членство – ред), коли вони будуть готові і здатні виконати зобов'язання та зможуть сприяти безпеці в євроатлантичному регіоні.

Однак журналіст вирішив уточнити відповідь Жан-П'єр:

Журналіст: "Двері (в НАТО – ред), які залишаються відкритими", не означають "ні".

Спікерка: Ні, це… Ми… Ми підтримуємо це.

Журналіст: Ви підтримуєте вступ України в НАТО?

Спікерка: Я сказала, що Укра… Так. Так (згодом ці слова закреслили у стенограмі брифінгу). Як я вже сказала, адміністрація Байдена прихильна до того, щоб двері в НАТО залишалися відкритими для претендентів.

Представник New York Post Стівен Нельсон звернув увагу на те,що пресслужба Білого дому відреагувала ці слова та назвав це "цікавим оновленням".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?