Білий дім зреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Байденом й Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім зреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Байденом й Путіним

Білий дім зреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Байденом й Путіним
Джерело:  online.ua

15 січня офіційна представниця Білого дому Джен Псакі повідомила, що команда американського лідера Джо Байдена не має даних з приводу пропозиції тристоронньої зустрічі президентів України, США та Росії з боку українського лідера Володимира Зеленського.

Джерело: сайт Білого дому

США прокоментували пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Байденом

Мені нема чого анонсувати в плані наступних кроків у переговорах. Усі повернулися в свої столиці, зараз розмовляють про це... Зазначу, що точка зору президента і наша точка зору полягає в тому, що від президента Путіна і Росії залежить визначити, який шлях до цього. Ми готові незалежно від того, що вони вирішать, - наголосила Джен Псакі.

Вона також звернула увагу на те, що якщо російська армія наважиться знову напасти на Україну - це буде мати економічні наслідки, які "вийдуть за межі 2014 року".

Джен Псакі (фото — скріншот відео)

Якщо вони вирішать, що хочуть брати участь у дипломатичних розмовах і переговорах, ми дуже відкриті до цього. І ми сподіваємося, що вони це зроблять, - додала речниця Білого дому.

Що важливо розуміти, нещодавно очільник Офісу президента Андрій Єрмак неочікувано для всіх заявив, що український лідер Володимир Зеленський запропонував американському колезі Джо Байдену провести саміт за участю президента Росії Володимира Путіна.

Президент Зеленський запропонував президента Байдену, і ми думаємо це може спрацювати, організувати тристоронню зустріч, можливо, через відеоконференцію з президентом Путіним. Ми очікуємо на реакцію російської сторони, але наші американські партнери сприйняли нашу пропозицію з інтересом, — розповів Андрій Єрмак.

Варто зазначити, що офіційна Москва також заявляла, що не отримувала від команди Володимира Зеленського офіційної пропозиції щодо зустрічі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?