Білоруса судять за сніговика з вусами. Його звинуватили в пікеті на приватному дворі
Категорія
Світ
Дата публікації

Білоруса судять за сніговика з вусами. Його звинуватили в пікеті на приватному дворі

Білоруса судять за сніговика з вусами. Його звинуватили в пікеті на приватному дворі
Джерело:  online.ua

Громадянин Білорусі став фігурантом адміністративного протоколу після того, як спорудив сніговика з вусами та написом "Жыве Беларусь" на своєму городі. Його звинуватили у незаконному "пікеті". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радыё Свабода".

За оприлюдненими даними, міліціонер відвідав мешканця Гомельської області вже після того, як сніговик розтанув.

Винахідливий білорус рекомендував спочатку скласти протокол про "несанкційований пікет" на сніговика, бо саме він протестував. Утім, правоохоронець саме скульптуру назвав ознакою протесту.

Приводом для покарання стала світлина, яку поширив, ймовірно, хтось із сусідів. Протокол складений за статтею 23.34 Адміністративного кодексу, "популярною" наразі в Білорусі. За цією статтею судили тисячі білорусів, які відкрито виступили проти режиму Олександра Лукашенка. Суд над господарем сніговика передбачається незабаром.

Нагадаємо, масові протести проти чинної влади республіки стартували 9 серпня — у цей день відбулося голосування на виборах президента, переможцем якого ЦВК оголосив диктатора. Саме масові фальсифікації та вимога чесних виборів стали рушієм акцій.

З того часу пікети тривають у різних районах Мінська та інших регіонів, здебільшого на вихідних. Через жорстоке придушення акцій, а також репресії та тортури західні країни ввели санкції проти представників режиму. До них приєдналася також Україна.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олександр Лукашенко майже кожен день звинувачує Україну в причетності до протестів в Білорусі, попри те, що вони стали наслідком фальсифікації виборів президента у 2020 році, результати яких не визнає ані міжнародна спільнота, ані самі білоруси. Черговий скандальний випад Лукашенка на адресу України стосується ввезення зброї та терористів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?