Більше зброї та санкцій: Зеленський звернувся із закликом до членів НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше зброї та санкцій: Зеленський звернувся із закликом до членів НАТО

Більше зброї та санкцій: Зеленський звернувся із закликом до членів НАТО
Джерело:  online.ua

29 червня український лідер Володимир Зеленський звернувся до саміту НАТО в Мадриді та закликав членів блоку допомогти зупинити терор Росії проти мирних українських міст та "знайти місце" для України у спільному безпековому просторі.

Джерело: Телеграм-канал Володимира Зеленського

Зеленський просить у НАТО більше зброї та санкцій

За словами глави держави, Збройні сили України повинні отримати ще більше зброї, зокрема - більше сучасної артилерії.

Війна не має затягуватись. Щоб цього не було, щоб ми зламали російську артилерійську перевагу, нам потрібно значно більше таких сучасних систем, сучасної артилерії, - наголосив Володимир Зеленський.

Український лідер також звернув увагу на те, що нашій країні потрібна сучасна протиракетна і протиповітряна оборони для захисту мирного населення від ракетних атак і бомбардувань.

Надавши їх нам, ви можете повністю зламати тактику Росії по знищенню міст і терору проти цивільного населення. Це фундаментальна річ. Відстань від Києва до Мадрида – менша, ніж дальність тих ракет, які застосовуються проти нас. Хіба може одна держава відповісти на таку загрозу без допомоги партнерів? Ви можете надати цю допомогу, - наголосив президент України.

Володимир Зеленський також закликає ввести проти країни-агресорки такі санкції, які нарешті зупинять її здатність оплачувати війну".

Окрім того, президент нагадав, що Україна потребує гарантій безпеки, а НАТО має знайти місце для України у спільному безпековому просторі і допомогти виграти війну, в іншому разі на Альянс чекає відкладена війна з Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?