Біржа Nasdaq заявила про делістинг акцій найбільших техкомпаній РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Біржа Nasdaq заявила про делістинг акцій найбільших техкомпаній РФ

Біржа Nasdaq заявила про делістинг акцій найбільших техкомпаній РФ
Джерело:  online.ua

Одна з трьох основних фондових бірж США Nasdaq офіційно підтвердила делістинг найбільших техкомпаній РФ. Згідно з останніми даними, таке повідомлення уже отримала російська компанія "Яндекс", зареєстрована у Нідерландах, а також Ozon, Qiwi та HeadHunter.

Джерело: сайт Nasdaq

Акції найбільших техкомпаній РФ зняли із біржі Nasdaq

Наразі відомо, що російський техгігант "Яндекс" уже отримав письмове повідомлення від Кваліфікаційної комісії з лістингу Nasdaq про рішення про делістинг цінних паперів компанії з біржового списку Nasdaq Global Select Market.

За словами пресслужби американської біржі причиною стало те, що "геополітичні обставини, які продовжують впливати на Росію, та їх потенційний вплив на Компанію залишаються незмінними".

Саме тому Комісія вирішила використати свої повноваження щодо делістингу цінних паперів на підставі події/умови, що робить лістинг цінних паперів на Nasdaq недоцільним, навіть якщо цінні папери відповідають усім критеріям первісного або постійного лістингу".

Не можна також не згадати про те, що Nasdaq призупинила торгівлю цінними паперами низки компаній з істотною діяльністю в Росії, зокрема – акціями Yandex N.V. класу А, ще 28 лютого 2022 року.

Як стверджують представники російського "Яндексу", вони мають намір оскаржити це рішення.

Що важливо розуміти, до офіційного завершення відповідних слухань акції залишаться в лістингу Nasdaq.

Що важливо знати про Nasdaq

Nasdaq - це позабіржовий ринок США, який спеціалізується на акціях високотехнологічних компаній (виробництво електроніки, програмного забезпечення тощо).

Одна з трьох основних фондових бірж США (поряд з NYSE і AMEX), є підрозділом NASD, контролюється SEC.

Nasdaq заснували ще у 1971 році.

Варто звернути увагу на те, що вона є найбільшою у Штатах електронною системою торгівлі цінними паперами. У ній зареєстровано понад 3,3 тис. компаній.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?