Біткоїн побив новий історичний рекорд у $50 тисяч
Категорія
Економіка
Дата публікації

Біткоїн побив новий історичний рекорд у $50 тисяч

Біткоїн побив новий історичний рекорд у $50 тисяч
Джерело:  online.ua

Найвідоміша у світі криптовалюта біткоїн побила новий історичний рекорд — уперше за весь час свого існування ціна її піднялася до 50 тисяч доларів США. Подібні показники зареєстровані під час торгів у вівторок, 16 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CoinDesk.

Згідно з оприлюдненими даними, близько 15:00 валюта подорожчала на 2,7% до 49,476 тисячі доларів, а пізніше подолала психологічну позначку.

Упродовж останніх трьох місяців курс біткоїна буквально злетів уверх приблизно у 2,8 раза. Передбачається, що це пов’язано з попитом з боку інституційних інвесторів. Вони використовують його для хеджування проти інфляційних процесів.

Також експерти відзначили роль Morgan Stanley, Mastercard, Bank of New York Mellon, які нещодавно оголосили про намір скористатися саме цифровими активами. Це позитивно вплинуло на популярність криптовалюти в цілому.

Від початку 2021 року показники біткоїна зросли на 73%. Березневі контракти на цю валюту продемонстрували карколомне зростання котирування під час електронного торгування на CME. Наразі вони сягають 50,64 тисячі доларів, а безпосередньо підвищення склало 5,4%.

Одним з факторів надзвичайного стрибка біткоїна стало одночасно втручання у цей процес компанії Tesla, співзасновником якої став Ілон Маск. Вона визнала факт інвестування у криптовалюту близько 1,5 мільярда доларів. Відповідні дані містяться у заяві, яку компанія подала до комісії з цінних паперів та бірж США.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський програміст Стефан Томас втратив пароль від захищеного зовнішнього жорсткого диска, на якому знаходяться ключі для електронного гаманця з тисячами біткоїнів. Особисту трагедію мешканця Сан-Франциско поглибило зростання криптовалюти — його майже втрачені статки сягають 240 мільйонів доларів.

За словами самого програміста, він захоплювався криптовалютами ще з початку 2010-х років, тоді його приваблювала відсутність контролю з боку державних органів та великих корпорацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?