Блінкен озвучив попередження Зеленському щодо планів Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен озвучив попередження Зеленському щодо планів Путіна

Блінкен озвучив попередження Зеленському щодо планів Путіна
Джерело:  online.ua

6 травня очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен під час пресконференції з українським лідером Володимиром Зеленським у Києві звернув увагу на те, що Росія продовжує становити військову загрозу на українському кордоні, попри відведення частини особового складу і техніки.

Джерело: Офіс президента України

Про що Блінкен попередив українців

"Загрози залишаються. Росія відвела частину військ, але значна частина залишається на кордоні з Україною. Росія має спроможності за досить короткий час агресивно діяти, якщо вирішить це робити. Ми ретельно спостерігаємо за ситуацією", - наголосив державний секретар США.

За словами американського дипломата, команда українського лідера Володимира Зеленського доволі стримано реагувала на провокації очільника Кремля Володимира Путіна.

"Ми зосереджені на цих питаннях, це нещодавно це обговорювалося на зустрічі НАТО, а також Групи семи", - повідомив керівник Держдепу Штатів.

Окрім того, Ентоні Блінкен підтвердив, що офіційний Вашингтон розглядає посилення співпраці та допомоги у сфері безпеки для України.

"Ми також обговорили питання дипломатії, Мінський процес і намагаємося знайти можливості сприяння врегулюванню. Однак Росія продовжує відмовлятися від кроків назустріч. Це стосується і Криму, і Донбасу. Важливо відновити в першу чергу контроль над кордонами, територіальну цілісність і суверенітет України в її міжнародно визнаних кордонах", - наголосив американський дипломат.

Також Ентоні Блінкен вкотре нагадав про важливість боротьби з корупцією для подальшого просування реформ в нашій країні.

"Боротьба із корупцією є одним з найважливіших питань для українського народу та вирішальним для покращення його життя. Ми також говорили про питання корпоративного управління, прозорості, цілісності та незалежності антикорупційних органів і реформу судової влади", - підсумував очільник Держдепу США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?