Блінкен заявив про готовність США зупинити агресію РФ проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен заявив про готовність США зупинити агресію РФ проти України

Блінкен заявив про готовність США зупинити  агресію РФ проти України
Джерело:  online.ua

У рамках свого візита в Україну на тлі загрози російського вторгнення очільник Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що дії Кремля не повинні залишитись безкарними, бо це буде те саме, що й відкрити скриньку Пандори.

Джерело:  Save The World

США готові дати відсіч у разі нападу РФ на Україну

Голова Держдепу зазначив, що багато американських громадян задаются питанням, чому США так активно допомогають Україні.

Відповідь така: звичайно, Україна важлива сама по собі. І ми протягом багатьох років твердо обстоюємо її суверенітет, територіальну цілісність, незалежність - формулу, яку ви чуєте безкінечно. Але це також більше, ніж Україна, - підкреслив держсекретар.

За його словами, у Кремлі своїми діями демонструють, що можуть силою впливати на територіальну цілісність та політику сусідніх країн.

Якщо ми залишимо це безкарним, то, я думаю, ми відкриємо величезну скриньку Пандори, де не лише Україна. Інші автократичні країни по всьому світу, такі як Росія, скажуть: ми також це зробимо. І це рецепт конфлікту. Це рецепт хаосу, рецепт людських страждань та рецепт підриву демократії, - зазначив Блінкен.

Очільник Держдепу повідомив, що російське вторгнення в Україну може початись у дуже короткі строки, але він висловив сподівання, що у Кремлі оберуть дипломатичний шлях вирішення конфліктних питань.

Як ви всі дуже-дуже добре знаєте, останні пару місяців ми приділяли пильну увагу Україні через значне нарощування російських сил, яке ми спостерігали поблизу українського кордону. Ми знаємо, що існують плани щодо ще більшого збільшення цих сил в дуже короткі терміни, і це дає президенту Путіну можливість, також в дуже короткі терміни, здійснити подальші агресивні дії проти України, - повідомив Блінкен.

Ентоні Блінкен (фото - Flickr.com)

Про те він зазначив, що у Вашингтоні розраховують на мирне вирішення усіх конфліктних питань.

Я дуже, дуже сподіваюся, що ми зможемо зберегти дипломатичний і мирний трек, але, в кінцевому рахунку, це буде рішення президента Путіна, - зазначив голова Держдепу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?