Блінкен заявив про нову стратегію Кремля у війні проти України та спрогнозував її провал
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен заявив про нову стратегію Кремля у війні проти України та спрогнозував її провал

Блінкен заявив про нову стратегію Кремля у війні проти України та спрогнозував її провал
Джерело:  online.ua

За словами керівника Держдепу США Ентоні Блінкена, окупаційна армія злочинного кремлівського диктатора Володимира Путіна намагається знищити цивільну та енергетичну інфраструктуру України з метою збільшити витрати на енергоносії у світі та викликати розкол серед країн, що підтримують Україну.

Джерело:  CNN

Кремль тероризує Україну ракетними атаками та шантажує світ важкою зимою

Поки Україна продовжує набирати обертів на полі бою, президент Путін зосередив свій гнів і вогонь на цивільному населенні України, - зазначив Блінкен.

За його словами, протягом останніх кількох тижнів армія РФ внаслідок масованих ракетних атак пошкодила понад третину енергосистеми України та змусила мільйони українців сидіти без опалення та світла.

Тепло, вода, електроенергія для дітей, для людей похилого віку, для хворих - це нові цілі президента Путіна. Він завдає їм серйозних ударів. Це знущання над українським народом є варварством, - наголосив керівник Держдепу.

Блінкен зазначив, що масовані ракетні атаки по об'єктах енергетичної інфраструктури були частиною плана кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна, згідно з яким громадяни України повинні залишитись у холоді та голоді, а згодом вимушені будуть полишити свої домівки.

Одночасно з тим, як зазначив керівник Держдепу, Кремль також прагне збільшити витрати більшості країн світу на енергоносії та продовольство, щоб спробувати розколоти коаліцію держав, які підтримують Україну.

Президент Путін вважає, що якщо він зможе підвищити витрати досить високо, світ відвернеться від України, що він залишить їх напризволяще. Його стратегія не спрацювала і не спрацює, - наголосив Блінкен.

Так, за його словами, союзники усвідомлюють, що "захищати Україну означає прийняти важку ціну, але ціна бездіяльності буде набагато вищою".

Голова Держдепу зазначив, що дипломатія буде необхідною для повного припинення війни Росії в Україні, але додав, що "жорстокі напади Росії на українське цивільне населення є останньою демонстрацією того, що президент Путін зараз не зацікавлений у значущій дипломатії".

Він підкреслив, що найкращий спосіб фактично пришвидшити перспективи справжньої дипломатії - це продовжувати підтримку України та схиляти поле битви на її користь. Це допоможе гарантувати, що Україна матиме сильну можливу переговорну позицію за столом переговорів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?