Блок держав ЄС закликав надати Україні вакцину проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Блок держав ЄС закликав надати Україні вакцину проти коронавірусу

Блок держав ЄС закликав надати Україні вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Представники 13 держав Євросоюзу звернулися до Єврокомісії із закликом щодо поширення вакцини проти коронавірусу COVID-19 за межі співдружності. Зокрема, йдеться надання препарату країнам "Східного партнерства", до якого входить Україна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брюссельського репортера Рікарда Йозвяка у Twitter.

За його інформацією, офіційний лист підписали міністри закордонних справ країн Балтії, Болгарії, Данії, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Хорватії, Чехії, Фінляндії, Швеції.

Також дипломати нагадали про свою підтримку ініціативи з надання вакцини країнам Західних Балкан. одночасно із цим вони закликали поширити цю ідею на країни на Сході.

"Євросоюз має підтримати інших сусідів – країни "Східного партнерства", якщо вони самі цього забажають. Ми вважаємо, що наші кордони не будуть у безпеці, якщо ми не підтримаємо наших найближчих сусідів", — говориться у спільній заяві-зверненні.

Таким чином Брюссель може виступити з потужним сигналом до відповідних держав.

У переліку таких держав окрім України: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова.

Утім, відомо, що режим Олександр Лукашенка веде переговори з Кремлем для отримання та вакцинації препаратом російського виробництва "Спутник V".

Нагадаємо, у Євросоюзі напередодні Нового року затвердили дозвіл на вакцинацію препаратом компаній Pfizer/BioNTech. До цього схоже рішення ухвалили у Великій Британії та Сполучених Штатах.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна станом на початок 2021 року все ще очікує надходження повноцінної вакцини проти коронавірусу COVID-19. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов тим часом оголосив про підготовку до підписання кількох нових договорів з цього приводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?