Bloomberg дізналося про плани Путіна щодо Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Bloomberg дізналося про плани Путіна щодо Навального

Bloomberg дізналося про плани Путіна щодо Навального
Джерело:  online.ua

Представники інформаційної агенції Bloomberg дізналися, що лідера російської опозиції Олексія Навального у РФ можуть засудити до понад 10 років колонії. Як відомо, наразі головний ворог очільника Кремля Володимира Путіна є фігурантом 2 справ: щодо "Ів Роше" та "Фонду боротьби з корупцією". За словами журналістів, умовний термін у справі "Ів Роше" – 3,5 роки – можуть замінити на реальний. Про це агентство повідомляє з посиланням на власні анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

"Кремль вирішив тримати Навального у в'язниці протягом декількох років і навіть більше, порушуючи свою минулу практику винесення йому покарання не більше, ніж на декілька тижнів. Як стверджують анонімні джерела, наближені до керівництва РФ, опозиціонер міг отримати близько 3,5 років на слуханні, призначеному на 2 лютого, ще одна справа в роботі, яка може додати ще 10 років", – пише Bloomberg.

За словами співрозмовників інформаційної агенції, команда Володимира Путіна переконана, що Навальний працює від імені західних урядів, попри те, що політик неодноразово заперечував ці звинувачення. Офіційна Москва налякана акціями протесту в Білорусі, які, незважаючи на жорстокі зусилля Олександра Лукашенко, придушити не вдається. У Кремлі також бояться публічних протестів в РФ. Російська влада плекає надію, що персоналізований рух Навального втратить силу, як тільки він опиниться у в'язниці.

Агенція також звертає увагу на те, що нове відео, в якому команда Навального розповідає про грандіозний палац, що належить Путіну, за перші два дні переглянуло понад 40 мільйонів, що є рекордом для російського інформаційного простору та Ютуб-каналу самого опозиціонера. Кремль називає твердження фільму неправдивими, однак всі уже зрозуміли, що це був ще один потужний удар опозиції по режиму російського диктатора, який останній не зміг передбачити.

"Вони спровокували абсолютно непотрібну кризу з серйозними внутрішніми та міжнародними наслідками", – заявив Гліб Павловський, політичний консультант, який працював в адміністрації президента РФ на початку 2000-х.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Олексія Навального помістили у СІЗО  з нелюдськими умовами утримання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?