Болгарія розмірковує над відновленням поставок газу з Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Болгарія розмірковує над відновленням поставок газу з Росії

Болгарія розмірковує над відновленням поставок газу з Росії
Джерело:  online.ua

Влада Болгарії почала розмірковувати над сценарієм відновлення поставок газу від російського "Газпрому", які були зупинені через відмову офіційної Софії платити у рублях. Про це повідомив очільник Міненерго країни Росен Христов.

Джерело:  BTV

Болгарія задумалася про відновлення поставок газу з РФ

Ми розглядаємо альтернативних постачальників як пріоритет. Я не буду тим міністром, який залишить населення країни замерзати взимку, – виступив із заявою з цього приводу Росен Христов.

Він звернув увагу на те, що умови, які висуває офіційна Москва, є такими ж, які вона ставить іншим європейським країнам, і вони їх виконують.

Фото — unsplash.com

Ми не будемо відходити від європейської політики. Купівля газу у "Газпрому" не означає, що ми виходимо з рамок ЄС. Ми не погодимся на умови, відмінні від умов Німеччини та інших провідних країн ЄС, - додав Христов.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільник ради директорів "Булгаргазу" Іван Топчійський заявив, що офіційна Софія продовжує перемовини з російським монополістом щодо відновлення постачання російського газу, але ставить умову про зміну деталей контракту.

Нагадаємо, що "Газпром" наприкінці квітня припинив постачання газу компаніям "Булгаргаз" Болгарія та польській PGNiG через неоплату в рублях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?