Бомбардувальник РФ обстріляв британський корабель в Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Бомбардувальник РФ обстріляв британський корабель в Чорному морі

Бомбардувальник РФ обстріляв британський корабель в Чорному морі
Джерело:  online.ua

23 червня в Чорному морі російські військові обстріляли британський есмінець Defender. Вогонь по кораблю ВМС Британії вели з сторожового корабля і бомбардувальника Су-24М.

Джерело: ТАСС

У Міноборони РФ звинуватили британський корабель нібито в порушення "російського" кордону. Стрілянину вели в районі мису Фіолент, який розташований в Балаклавському районі окупованого Росією українського Севастополя.

"Чорноморський флот спільно з Прикордонною службою ФСБ Росії зупинив порушення "російського держкордону" есмінцем Defender ВМС Великобританії в районі мису Фіолент. Прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу, а бомбардувальник Су-24М - попереджувальне бомбометання", - повідомили в Міноборони РФ.

Що відомо про стрілянину Росії в Чорному морі

Російські військові повідомили, що британському есмінцю зробили попередження про застосування зброї в разі порушення "держкордону Росії". Після цього прикордонний сторожовий корабель двічі виконав попереджувальну стрільбу, а через 10 хвилин літак Су-24М виконав попереджувальне бомбометання по курсу руху есмінця ОРО Defender - для цього використовували чотири осколково-фугасні авіабомби (ОФАБ-250).

У військовому відомстві РФ заявили, що військового аташе Великої Британії в Москві вже викликали в Міноборони РФ через інцидент з есмінцем в Чорному морі. Британський королівський флот інцидент поки не прокоментував.

Окупанти Криму назвали "провокацією" і "спробою перевірити Росію на зуб". Загрожують "серйозною" відповіддю.

Росія стежила за британським есмінцем

14 червня британський есмінець Defender і нідерландський фрегат Evertsen зайшли в акваторію Чорного моря. В цей же день Національний центр управління обороною РФ повідомив, що російський флот почав відстежувати дії британського і нідерландського кораблів.

HMS Defender є п'ятим з шести есмінців 45-й серії ВМС Великої Британії. На його борту встановлені радіолокаційна станція дальньої дії, зенітна артилерія, а також є можливість для розміщення ракетних озброєнь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?