Ми незабаром забудемо про ПВК Вагнера — полковник ЗСУ у запасі Світан
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми незабаром забудемо про ПВК Вагнера — полковник ЗСУ у запасі Світан

Ми незабаром забудемо про ПВК Вагнера — полковник ЗСУ у запасі Світан
Джерело:  online.ua

Полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан розповів, що через відсутність підкріплення ПВК “Вагнер” найближчим часом або відійдуть, або “зітруться” об рубежі оборони ЗСУ.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Що буде з ПВК Вагнер найближчим часом

Як відомо, протягом останніх тижнів ЗСУ вдалося відтіснити бойовиків назад, але неможливість оборони найманців та відсутність у них оборонних рубежів створюють їм значні проблеми.

Військовий експерт Роман Світан зазначає, що наразі ПВК “Вагнер” найчастіше вдається до наступальних дій.

Він додав, що ще продовжуються атаки, але найманці вже вперлися в наші рубежі та не мають достатньо ресурсів і можливостей для того, щоб їх пройти.

Саме тому Пригожин іноді про це і говорить, що як тільки вони перестануть наступати, їм доведеться відходити. Відходити на основні рубежі, а це вже за певний кордон 24 лютого [2022 року], мало не на російський кордон. Тому в них і проблема. В них оборона в режимі наступу, – каже Світан.

Рухатися на Слов’янськ, на думку експерта, з військової точки зору – небезпечно.

Так як вони в собі в тилу лишають такий потужний гарнізон як Бахмутський. Будь-який рух з боку цього гарнізону на Північ, в бік Білогорівки відтіснить росіян від шляхів постачання – це і є небезпека. Тому про ПВК “Вагнер” ми в найближчий час вже забудемо, – запевняє експерт.

За його словами, бойовики або “зітруться” об рубежі ЗСУ, адже поповнення у них немає, або їм доведеться відступати.

В такому разі, за думкою полковника, рубежі оборони будуть розташовуватися на південний схід від Бахмута.

Вагнерівці під Бахмутом виснажуються

Генерал-полковник ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що на Бахмутському напрямку вагнерівці помітно “видихаються”. Він додав, що Збройні сили України використовують таку слабкість окупантів у своїх цілях.
За його словами, найманці ПВК зазнають значних втрат та виснажують свої ресурси, що Збройні сили України.

Зовсім скоро ми скористаємось цією нагодою, як свого часу робили це під Києвом, Харковом, Балаклією та Куп’янськом, – сказав Сирський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?