Бойовики заблокували в Донецьку готель з представниками СММ ОБСЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики заблокували в Донецьку готель з представниками СММ ОБСЄ

Бойовики заблокували в Донецьку готель з представниками СММ ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Проросійські бойовики вийшли на протест перед готелем в Донецьку, де проживають представники СММ ОБСЄ. «Акція протесту» триває з 15 жовтня, на площі перед готелем поставили щонайменше 22 намети.

Джерело: звіт  СММ ОБСЄ

Деякі з протестувальників тримали транспаранти і висловлювали критику щодо подій на ділянці розведення в районі Золотого. Йдеться про затримання одного з бойовиків незаконних збройних формувань військовослужбовцями ЗСУ.

У зв'язку з протестом, представники моніторингової місії не можуть покинути готель, що знаходиться в центрі окупованого Донецька і вийти на роботу або у справах. В акції протесту беруть участь близько ста переважно молодих чоловіків, які час від часу змінюють один одного.

"Спостерігачі зафіксували, як учасники масового зібрання встановлювали 22 намети (з тепло- та електропостачанням), а також біотуалети перед готелем, у якому проживають члени Місії. Протягом дня учасники зібрання організовано змінювали одне одного. СММ констатувала спокійну ситуацію. 16 жовтня акція протесту продовжилася", - йдеться в звіті Місії.

 За даними, опублікованими в проросійських пропагандистських ресурсах "ЛДНР" протестуючі повідомили про спільне звернення в ООН. Зокрема, що мешканці ОРДЛО, які вийшли на протест, вимагають звільнити затриманого бойовика «Луганській Народної Республіки».

Нагадаємо, як повідомляли напередодні в Штабі ООС, 13 жовтня українські військові затримали біля н.п. Золоте на Донбасі проросійського розвідника, який здійснював свою діяльність під виглядом розмінування території.

Ситуація на Донбасі за останню добу

За минулу добу на лінії розмежування зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню. За даними Штабу ООС, загиблих або поранених в результаті обстрілу українських військових немає. 4 з 11 порушень були із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

У напрямку Луганського найманці двічі стріляли з гранатометів різних систем, в сторону Новотошкінского - з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем.

Біля Широкино найманці відкривали вогонь з станкових і ручних протитанкових гранатометів.

Неподалік від Кримського російсько-окупаційні війська застосували міномети калібру 82 мм і великокаліберні кулемети.

У напрямку Мар'їнки ворожий вогонь відкривався з мінометів калібру 82 мм, в районі Світлодарська з станкових протитанкових гранатометів.

Як повідомляється, українські захисники на цей раз відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?